Νέες απολύσεις, 4.000 εργαζομένων, ανακοίνωσε η Maersk

Νέες απολύσεις, 4.000 εργαζομένων, ανακοίνωσε η Maersk

Η Maersk Line, το ναυτιλιακό τμήμα του δανέζικου ομίλου A.P. Moller-Maersk, ανακοίνωσε πως θα μειώσει τη δυναμικότητα του δικτύου της, θα αναβάλλει επενδύσεις και θα μειώσει το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της κατά 4.000 ανθρώπους έως το τέλος του 2017. Όλα αυτά την ώρα που ο διεθνής ναυτιλιακός κλάδος διανύει μία από τις χειρότερες περιόδους και οι προβλέψεις για το επόμενο διάστημα δεν είναι αισιόδοξες.

Η εταιρία -που την Παρασκευή ανακοινώνει μεγέθη για το γ'' τρίμηνο χρήσης- αναφέρει πως έχει επιταχύνει τα ήδη ανακοινωμένα σχέδιά της για συρρίκνωση της επιχείρησης, λόγω επιδείνωσης των συνθηκών της αγοράς. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Soeren Skou, δήλωσε την Τετάρτη πως οι αποφάσεις αυτές ήταν «απαραίτητα βήματα για το μετασχηματισμό της βιομηχανίας».

Το 2008, στο απόγειο της χρηματοπιστωτικής κρίσης, ήταν η τελευταία φορά που η Maersk Line προέβη σε απολύσεις 5.000 εργαζομένων.

Η Maersk Line αυτή τη στιγμή διαθέτει 23.000 εργαζομένους παγκοσμίως. Τον περασμένο μήνα η Maersk Oil, η εταιρία πετρελαίου του ομίλου, ανέφερε πως θα περικοπούν 1.250 θέσεις εργασίας φέτος μειώνοντας το εργατικό δυναμικό κατά 10-12% εξαιτίας των χαμηλών τιμών πετρελαίου.