Κ. Χατδηδάκης:  Ήδη 2,6 εκατ. συμπολίτες μας πραγματοποιούν συναλλαγές χωρίς προμήθειες μέσω IRIS
Facebook \ Κωστής Χατζηδάκης
Facebook \ Κωστής Χατζηδάκης

Κ. Χατδηδάκης: Ήδη 2,6 εκατ. συμπολίτες μας πραγματοποιούν συναλλαγές χωρίς προμήθειες μέσω IRIS

Το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS είναι η λύση, ώστε να μην πληρώνουν οι πολίτες προμήθειες κατά τις ηλεκτρονικές τους συναλλαγές, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Ήδη 2,6 εκατ. συμπολίτες μας πραγματοποιούν συναλλαγές μέχρι 500 ευρώ την ημέρα, χωρίς προμήθειες, γρήγορα και εύκολα μέσω του κινητού τους τηλεφώνου. Και ταυτόχρονα 280.000 ελεύθεροι επαγγελματίες πληρώνουν πολύ χαμηλότερες προμήθειες σε σχέση με τα POS», τονίζει ο υπουργός. 

Ολόκληρη η ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών: 

«Θέλετε ή όχι να πληρώνετε προμήθειες στις ηλεκτρονικές σας συναλλαγές; Αν όχι, τότε υπάρχει λύση! Είναι τα συστήματα άμεσων πληρωμών, όπως το IRIS στη χώρα μας.

Ήδη 2,6 εκατ. συμπολίτες μας πραγματοποιούν συναλλαγές μέχρι 500 ευρώ την ημέρα, χωρίς προμήθειες, γρήγορα και εύκολα μέσω του κινητού τους τηλεφώνου. Και ταυτόχρονα 280.000 ελεύθεροι επαγγελματίες (το 1/3 όσων έχουν υποχρέωση να συνδεθούν μέχρι 30 Ιουνίου) πληρώνουν πολύ χαμηλότερες προμήθειες σε σχέση με τα POS. Τόσο οι χρήστες όσο και οι συναλλαγές είτε μεταξύ ιδιωτών είτε με επαγγελματίες αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς. Αξίζει να αξιοποιήσετε κι εσείς αυτή τη δυνατότητα!

Το επόμενο βήμα για εμάς αφορά στην επέκταση των άμεσων πληρωμών σε όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις μέχρι 31 Μαρτίου 2025. Δηλαδή τόσο στο ηλεκτρονικό εμπόριο όσο και στα καταστήματα.

Αυτά επεσήμανα σήμερα στο συνέδριο Payments360 που διοργανώνει η ΔΙΑΣ, η εταιρία που παρέχει την υπηρεσία IRIS».