Ιστορική πτώση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία

Ιστορική πτώση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία

Τη μεγαλύτερη πτώση από το 1991, όπου ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων, κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Μάρτιο. 

Σύμφωνα με την Destatis, η βιομηχανική παραγωγή συρρικνώθηκε κατά 9,2% σε μηνιαία βάση, με τους οικονομολόγους να αναμένουν πτώση της τάξης του 8,8%, σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal. 

Σε ετήσια βάση, η παραγωγή μειώθηκε 11,6%, ενώ τον Φεβρουάριο είχε μειωθεί κατά 1,8%. 

Εξάλλου, τη μεγαλύτερη μείωση από τον Ιανουάριο του 1991 κατέγραψαν και οι εργοστασιακές παραγγελίες τον Μάρτιο, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, που δημοσιεύτηκαν εχθές

Συγκεκριμένα, οι βιομηχανικές παραγγελίες μειώθηκαν κατά 15,6%, έπειτα από πτώση 1,2% τον Φεβρουάριο, με τους οικονομολόγους να αναμένουν υποχώρηση της τάξης του 10%. Σε ετήσια βάση, οι παραγγελίες μειώθηκαν 16%.

«Βουτιά» 16,2% και στη Γαλλία

Ισχυρή πτώση εμφάνισε τον Μάρτιο και η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία, σύμφωνα με την Insee, σημειώνοντας πτώση 16,2%, με τους οικονομολόγους να έχουν διαμορφώσει εκτιμήσεις για μείωση 14,5%. Τον Φεβρουάριο, η παραγωγή είχε αυξηθεί 0,8%. 

Σε ετήσια βάση, η μείωση της παραγωγής διαμορφώθηκε στο 7,3%. 

Στα επιμέρους στοιχεία, η μεταποιητική παραγωγή, εξαιρουμένης της ενέργειας και των κατασκευών, υποχώρησε 18,2%, ενώ η ενέργεια συρρικνώθηκε 4,1%, με τις κατασκευές να εμφανίζουν την ισχυρότερη πτώση της τάξης του 40,1%. 

AP Photo/Martin Meissner