field_kentriki_fotografia

Intracom: Τι σημαίνει ο μετασχηματισμός σε επενδυτική εταιρεία για τις μετοχές του ομίλου Κόκκαλη

Στην συνέχεια της εξαιρετικής  προχθεσινής πρώτης συνεδρίασης  της εβδομάδας που έδειξε να μεταβάλλει το κλίμα και από τεχνική άποψη, η  χθεσινή πέτυχε μια εύκολη διακράτηση κερδών, με πρωταγωνιστή εκ νέου τη ΔΕΗ  κυρίως από άποψη όγκου συναλλαγών, καθώς ο τίτλος πραγματοποίησε  περίπου το 38% των συναλλαγών με κλείσιμο στα όρια των 11 ευρώ (10,90 ευρώ). Η  αναμενόμενη «αποδέσμευση» κεφαλαίων μετά την ΑΜΚ που μονοπώλησε το ενδιαφέρον την προηγούμενη εβδομάδα,  ενδεχομένως σταθεροποιήσει σε υψηλότερα επίπεδα τη συναλλακτική δραστηριότητα, ισχυροποιώντας τη διαφαινόμενη τάση προς υψηλότερα επίπεδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, με την αγορά να κινείται σε στενά όρια συσσώρευσης το τελευταίο επτάμηνο,  ο Όμιλος ΙΝΤΡΑΚΟΜ  κινήθηκε  ξεδιπλώνοντας εξαιρετικά αντανακλαστικά  με πολυεπίπεδο ορίζοντα, υλοποιώντας μια αναδιάρθρωση που θέτει τις βάσεις για το οικονομικό και χρηματιστηριακό «αύριο» , αντάξιο της φήμης της κραταιάς επιχείρησης των προηγούμενων δεκαετιών. 

Επιπροσθέτως στις αρχές Αυγούστου,  σε μέρα που ο Πρόεδρος Σωκράτης Κόκκαλης χαρακτήρισε ιστορική, η ΙΝΤΡΑΛΟΤ  στην οποία ο Όμιλος δεν έχει μετοχική σχέση (  ο Σωκράτης Κόκκαλης κατέχει το 20,01% και ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης το 8,95%) , πέτυχε να αναχρηματοδοτήσει τις ομολογίες λήξης Σεπτεμβρίου 2021 και να μειώσει κατά 163 εκατ. ευρώ τις συνολικές δανειακές της υποχρεώσεις. Αντίστοιχα η συμφωνία με τους ομολογιούχους του 2024 που αντάλλαξαν ομόλογα ύψους 118 εκατ. ευρώ, θα ενεργοποιηθεί με την είσοδο της Intralot Inc στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όπως έχει επισήμως ανακοινωθεί.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ DEAL 

Δύο μήνες αργότερα,  INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l, θυγατρική του Ομίλου INTRACOM HOLDINGS, προχώρησε σε δεσμευτική συμφωνία με την NETCOMPANY GROUP A/S (εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης: NETC) για την πώληση και μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL με την αξία της συναλλαγής  να ανέρχεται σε  235 εκατ.  ευρώ για το σύνολο των μετοχών της προβλέποντας καταβολή μετρητών ύψους  166,8 εκατ. ευρώ  και μεταβίβαση μετοχών της αγοράστριας εταιρείας αξίας  18 εκατ. ευρώ. 

ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 

Τo deal αυτό,  επισφράγισε  την στρατηγική απόφαση σταδιακού μετασχηματισμού του Ομίλου σε επενδυτική εταιρεία στοχεύοντας στην επίτευξη υψηλών αποδόσεων στις επενδύσεις της.  Πράγματι, ο συνδυασμός ρευστότητας  και δυνατότητας μόχλευσης  της προσδίδει μια ισχύ ύψους 300 εκατ. ευρώ, που με τις κατάλληλες πρόσθετες χρηματοδοτήσεις  θα είναι σε θέση να χαράξει μια διευρυμένη επενδυτική προσέγγιση , διερευνώντας τη συμμετοχή της σε τομείς δυναμικής ανάπτυξης στην Ελλάδα:  Ενέργεια, περιβάλλον, ναυτιλία, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και Real Estate. H δραστηριοποίηση στα Npls   και η συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο εισηγμένων και μη εταιρειών από διαφορετικούς κλάδους, δεν είναι χρονικά μακριά και μπορεί να προκύψει ακόμα και εντός του 2021.

Ο ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

Η συγχώνευση  της  ΙΝΤΡΑΚΑΤ με τη θυγατρική ΓΑΙΑ Άνεμος,  προσδίδει πλέον στην εταιρεία δυνατότητα αδειών για ενέργεια από ΑΠΕ πάνω από 1,1 GW τα επόμενα χρόνια, επιδιώκοντας  την επιτυχή διείσδυση στις ΑΠΕ.  Η χρηματοδότηση αυτού του σχεδίου θα γίνει με μόχλευση ίδιων κεφαλαίων, δανειακών, αλλά και μέσω στρατηγικών συνεργασιών με διεθνείς κεφαλαιουχικούς επενδυτές. Το ανεκτέλεστο της εταιρείας ανέρχεται στα 749 εκατομμύρια ευρώ και σταδιακά μετασχηματίζεται σε ένα νέο μοντέλο παραγωγής σταθερών ταμειακών ροών. 

Μόλις προχθές, ανακοινώθηκε ότι κοινοπραξία ΙΝΤΡΑΚΑΤ - Σιδηροδρομικά Έργα μειοδότησε στο έργο που αφορά τη β’ φάση ανάπτυξης του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών, προϋπολογισμού 42,1 εκατ. ευρώ, επικρατώντας τόσο της ΑΒΑΞ,  όσο και της κοινοπραξίας ΤΕΡΝΑ-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ που επίσης συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Όλη αυτή η κινητικότητα που αποσκοπεί στην μετεξέλιξη του Ομίλου σε επενδυτική εταιρεία αποτυπώνεται και στο ταμπλό, με την προσδοκία περαιτέρω απόδοσης στους μετόχους της  με την αναμενόμενη δημιουργία υπεραξίας.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ

Από τα τέλη Αυγούστου η μετοχή κινήθηκε διορθωτικά δημιουργώντας ένα συμμετρικό τρίγωνο  Α1-Α2, η ανοδική διαφυγή από το οποίο, με ταυτόχρονη διάσπαση της σημαντικής αντίστασης των 2,22 ευρώ, θα προσδώσει νέα δυναμική προς τα πρόσφατα υψηλά των  2,56 ευρώ. Ο τίτλος κινείται ήδη για δυο συνεδριάσεις πάνω από τον απλό κινητό μέσο όρο των 50 ημερών που λειτουργεί υποστηρικτικά στην κίνηση. Η κάτω γραμμή του τριγώνου Α2 αποτελεί ισχυρή στήριξη στο ενδεχόμενο διόρθωσης και με το επίπεδο των 1,95 επίσης ιδιαίτερα ισχυρό.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΜΗΝΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ

Η μεγάλη εικόνα : Η μετοχή έλυσε ανοδικά ένα μεγάλο πυθμένα διάρκειας 11 ετών προ τετραμήνου διασπώντας τα 1,69 ευρώ και κινείται προς την επόμενη μεγάλη αντίσταση  των 3,06 ευρώ ,επίπεδο που έχει να δει από το καλοκαίρι του 2009. Το επίπεδο των 1,69 ευρώ, παρέχει σημαντική στήριξη.

ΙΝΤΡΑΚΑΤ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ

Από τον Σεπτέμβριο και τα υψηλά των 2,61 ευρώ, η μετοχή έχει δημιουργήσει το συμμετρικό τρίγωνο Β1-Β2  και η μετοχή έχοντας διασπάσει τα 2,20, προετοιμάζει την ανοδική διαφυγή από το τρίγωνο με στόχο τα πρόσφατα υψηλά.   Τα 2,20 παρέχουν την πρώτη στήριξη σε περίπτωση διόρθωσης  και κατόπιν αφενός ο  απλός κινητός μέσος των 100 ημερών( 2,06) και η κάτω πλευρά του τριγώνου Β2.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ ΜΗΝΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ

Η μεγάλη  περιοριστική κατερχόμενη από τα υψηλά του 2007 D10, διασπάστηκε ανοδικά μετά από 14 χρόνια, με ταυτόχρονη διάτρηση της πολύ σημαντικής αντίστασης των 0,60 ευρώ. Το επίπεδο λειτουργεί πλέον ως στήριξη στο διορθωτικό ενδεχόμενο. Συνέχιση της ανοδικής κίνησης απαιτεί την επιβεβαιωμένη διάσπαση των 0,82 ευρώ, με επόμενο «εμπόδιο» τον απλό κινητό μέσο των 100 μηνών. Μακροπρόθεσμος στόχος –πολύ ισχυρός- στα 2,60 ευρώ.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.