Η καναδική εφημερίδα Toronto Star κλείνει το τυπογραφείο της, απολύει 285 εργαζομένους

Η καναδική εφημερίδα Toronto Star κλείνει το τυπογραφείο της, απολύει 285 εργαζομένους

Η Toronto Star, η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στον Καναδά, θα κλείσει το τυπογραφείο της και θα αναθέσει την εκτύπωσή της σε ιδιωτική εταιρεία από τον προσεχή Ιούλιο, κάτι που σημαίνει ότι θα απολυθούν 285 εργαζόμενοι, όπως ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνση του ομίλου.

Το μέτρο αυτό θα επιτρέψει στην εφημερίδα της οικονομικής πρωτεύουσας του Καναδά να εξοικονομεί 10 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 6,3 εκατ. ευρώ) σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τον όμιλο Torstar. Το τυπογραφείο, το κτίριο και το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται, θα πουληθούν.

Η εφημερίδα θα εκτυπώνεται στο εξής στα τυπογραφεία της Transcontinental που έχει αναλάβει και άλλες μεγάλες εφημερίδες, όπως είναι οι Globe & Mail, Gazette de Montreal, Vancouver Sun και San Francisco Chronicle.

Η Transcontinental διαθέτει τα πιο σύγχρονα τυπογραφεία και "αυτή η απόφαση θα επιτρέψει στους πιστούς αναγνώστες μας και τους συνδρομητές μας να έχουν στα χέρια τους μια εφημερίδα ακόμη καλύτερης ποιότητας όσον αφορά την εκτύπωση", είπε ο διευθυντής της Toronto Star, Τζον Κρούικσανκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ