Χρ. Σταϊκούρας: Δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος για πρόσθετες παρεμβάσεις
Eurokinissi
Eurokinissi

Χρ. Σταϊκούρας: Δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος για πρόσθετες παρεμβάσεις

Στο 5% θα κινηθεί ο πληθωρισμός στη χώρα το 2023 σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ο οποίος ανέφερε ότι η τρίτη κατά σειρά αύξηση του κατώτατου μισθού πρέπει να είναι «γενναία και ρεαλιστική».

Σχετικά με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ο υπουργός επισήμανε ότι είναι καλύτερη από άλλων κρατών της Ευρώπης.

Αναφορικά με την προοπτική κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος και την επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι υπάρχουν «προτεραιότητες που συνεκτιμώνται αλλά τα μέτρα αυτά δεν μπορούν να παρθούν όλα μαζί».

Επίσης, ο υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για τις αυξήσεις που παρατηρούνται στον τομέα τροφίμων, γεγονός που όπως είπε αφορά όλη την Ευρώπη.

Κληθείς να σχολιάσει σημερινά δημοσιεύματα περί νέας οικονομικής παροχής εν όψει Πάσχα, ο υπουργός επανέλαβε ότι αρχίζει να δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος για κάποιες πρόσθετες παρεμβάσεις που θα προτεραιοποιήσει ο πρωθυπουργός ανάμεσα στις πολλές ανάγκες που έχει η κοινωνία.

«Όταν έχεις κρίσεις και δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος, οφείλεις να βοηθήσεις όσο μπορείς περισσότερο την κοινωνία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.