Ανάπτυξη 1,5% προβλέπει για το 2016 ο Γ. Σταθάκης

Ανάπτυξη 1,5% προβλέπει για το 2016 ο Γ. Σταθάκης

Τέλος της ύφεσης και ανάπτυξη ύψους έως και 1,5% προβλέπει για το τρέχον έτος ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην γερμανική οικονομική επιθεώρηση «Wirtschaftswoche» που θα κυκλοφορήσει αύριο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Σταθάκης εμφανίζεται περισσότερο αισιόδοξος από ό,τι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία προβλέπει για το 2016 συρρίκνωση της οικονομίας κατά 0,5%, ενώ εκτιμά ότι το προσωρινό κλείσιμο των τραπεζών και η επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων είχε λιγότερο αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία από αυτές που ανέμεναν οι διεθνείς δανειστές.

Αντί για 2,5% η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε το 2015 κατά 0,6-0,7%, αναφέρει ο κ. Σταθάκης - σε αυτό βοήθησαν οι ισχυρές επιδόσεις του Τουρισμού, η αύξηση των εξαγωγών και τα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον των διαρθρωτικών κονδυλίων από τις Βρυξέλλες. «Αυτή τη χρονιά δεν θα έχουμε κενό στον προϋπολογισμό», τονίζει ο υπουργός Οικονομίας, αν και, όπως αναφέρει το περιοδικό, οι διεθνείς δανειστές προβλέπουν έλλειμμα 0,5%-0,9% του ΑΕΠ, το οποίο αντιστοιχεί σε 0,9-1,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

- Α. Τσίπρας: Σε έξι μήνες από σήμερα η Ελλάδα περνάει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης

- Αμφιβολίες P. Thomsen για πρωτογενές πλεόνασμα το 2016