Ζαχαράκη: Τετραπλάσιοι φέτος οι τουρίστες στην Ελλάδα

Ζαχαράκη: Τετραπλάσιοι φέτος οι τουρίστες στην Ελλάδα

Μεγάλη αύξηση έχει παρατηρηθεί στις αφίξεις ξένων τουριστών το φετινό καλοκαίρι σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Σοφία Ζαχαράκη.

Η υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε αρχικά για το μίνι lockdwon που επιβλήθηκε στο νησί της Μυκόνου. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία αντιπαράθεση με κάποιο νησί. Αντίθετα πρέπει οι καταστηματάρχες όλων των νησιών να πάνε χέρι -χέρι με τις τοπικές αρχές για να κερδηθεί η μάχη.

Για το θέμα της Μυκόνου πρόσθεσε ότι είχε αναδειχθεί το ζήτημα ότι δεν μπορούν να γίνουν party σε βίλες ή να γίνουν αποδεκτά τα φαινόμενα συνωστισμού και μη τήρησης των μέτρων. «Πρέπει όλα να τα βλέπουμε με ψυχραιμία. Έχουμε ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί το καλοκαίρι. Η Ελλάδα διακρίθηκε ως ο πιο ασφαλής τόπος προορισμού διεθνώς.

Ανακοινώσαμε ότι θα ξεκινήσουμε στις 15 Μαΐου και το κάναμε. Ο Πρωθυπουργός είχε την πρωτοβουλία για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό. Η αξιοπιστία μας στο εξωτερικό χτίζεται και κερδίζουμε βήματα. Δεν μιλάμε για αυτοθαυμασμό, αλλά για επίρρωση της προσπάθειας των ανθρώπων αυτών, των Αρχών και των επιχειρηματιών στα νησιά για όσα έκαναν πέρσι», ήταν τα λόγια της.

Μεγάλη αύξηση αφίξεων σε πολλές περιοχές

Στη συνέχεια η κ. Ζαχαράκη αποκάλυψε ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση στις κρατήσεις. Συγκεκριμένα τόνισε ότι πέρυσι από τις 15 Μαΐου έως τις 15 Ιουλίου είχαν έρθει στη χώρα μας 660.000 επισκέπτες και φέτος, στην ίδια περίοδο, είναι 2,3 εκατομμύρια. Σύμφωνα με την υφυπουργό γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να διατηρηθεί και να αυξηθεί αυτός ο ρυθμός.

Δίνοντας περισσότερα στοιχεία, η Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε ότι από τους 126.000 Γερμανούς της περσινής τουριστικής περιόδου, φέτος έχουμε ξεπεράσει τις 412.000 αφίξεις. Την ίδια ώρα αύξηση υπάρχει και στους Βρετανούς παρά τους περιορισμούς που υπήρχαν. Το καλοκαίρι του 2020 είχαμε 11.000 ενώ πλέον έχουν ήδη έρθει στη χώρα μας 84.000.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ