Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Βαρύ κατηγορητήριο και κατά των αστυνομικών

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Βαρύ κατηγορητήριο και κατά των αστυνομικών

Πράξεις που προκάλεσαν σωματική βλάβη η οποία ήταν αυξημένη λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει ο Ζακ Κωστόπουλος, αποδίδει το κατηγορητήριο και κατά των αστυνομικών που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα, το κατηγορητήριο αναφέρεται σε σύνδεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου και με τα χτυπήματα που δέχθηκε από τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.

Η αναφορά δεν σχετίζεται μόνο με τους αστυνομικούς αλλά με όλους τους κατηγορουμένους στους οποίους αποδίδονται πράξεις (κλωτσιές, παρατεταμένο πάτημα του χεριού, πάτημα με το πόδι), οι οποίες προκάλεσαν στον Ζακ Κωστόπουλο «σωματική βλάβη η οποία ήταν αυξημένη, λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει».

Συνεπεία των κακώσεων αυτών και του στρες, ως αντίδραση του οργανισμού του θύματος στα χτυπήματα, προκλήθηκαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου οι οποίες συνδέονται αιτιωδώς με τα ανωτέρω τραύματα  και οδήγησαν στον θάνατο του.

Σημειώνεται πως οι 4 αστυνομικοί μετά την προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν από τον 23ο ανακριτή, θα απολογηθούν για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου.