Υπόθεση Novartis: «Εμπιστοσύνη στα αρμόδια όργανα» ζητά η Ξ. Δημητρίου

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, 20:46
-A +A
Υπόθεση Novartis: «Εμπιστοσύνη στα αρμόδια όργανα» ζητά η Ξ. Δημητρίου

Εμπιστοσύνη στα αρμόδια δικαστικά όργανα που ανέλαβαν να διερευνήσουν τις καταγγελίες για την υπόθεση Novartis, ζητεί να επιδείξουν άπαντες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου όσον αφορά την κόντρα που έχει ξεσπάσει σχετικά με τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η κα Δημητρίου κάνει λόγο για ανάγκη επίδειξης αυτοσυγκράτησης ούτως ώστε να μην αφήνονται περιθώρια για παρερμηνείες «από όσους θα ήθελαν να προσβάλουν το κύρος της Δικαιοσύνης».

Όπως επισημαίνει η κ. Δημητρίου «η τοποθέτηση από μέρους μας, σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο συναδέλφου μας Εισαγγελικού Λειτουργού, για υπόθεση μεγάλου δημόσιου ενδιαφέροντος, θα ερχόταν σε αντίθεση με το ελάχιστο περιεχόμενο της έννοιας της δικαστικής δεοντολογίας, που τηρούμε με αφοσίωση επί σαράντα ένα χρόνια, τη στιγμή, μάλιστα, που η υπόθεση αυτή βρίσκεται στο στάδιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης αλλά και που έχει ήδη κινηθεί τόσο η διαδικασία ποινικής έρευνας, όσο και η διαδικασία πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης για τα καταγγελλόμενα από τον ίδιο ζητήματα».

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τονίζει πως «την ώρα αυτή, επιβάλλεται η επίδειξη εμπιστοσύνης στα αρμόδια ανεξάρτητα δικαστικά όργανα, που έχουν αναλάβει να ρίξουν φως σε όλα τα παραπάνω». 

Φωτογραφία: Intimenews.gr

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 15/09/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα