Υπό διωγμό ο Μίκης από τη Λυρική

Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου 2018, 17:40
-A +A
Υπό διωγμό ο Μίκης από τη Λυρική

Kατά του διευθυντή της Λυρικής Σκηνής Γιώργου Κουμεντάκη, αλλά και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στρέφεται ο συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, καθώς με δήλωση του που ανήρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο, καταγγέλλει πως το έργο του έχει γίνει και πάλι αντικείμενο διωγμού. 

«Πρόκειται για αποκυήματα προσωπικού πάθους και μισαλλοδοξίας που όμως -μεταξύ άλλων- εκθέτουν την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα», τονίζει ο Μίκης Θεοδωράκης, «γιατί μπορεί να εκληφθούν ως πράξης εκδίκησης λόγω των γνωστών πολιτικών μου πεποιθήσεων και θέσεων». 

Ο κ. Θεοδωράκης καταγγέλλει «στον ελληνικό λαό και στους φίλους της μουσικής του στο εξωτερικό» πως το έργο του «διώκεται αυτή τη φορά από μέρους του διορισμένου από την παρούσα κυβέρνηση κυρίου Κουμεντάκη, διευθυντή της Λυρικής Σκηνής».

«Η δίωξη και ο αποκλεισμός μου από έναν Δημόσιο Οργανισμό», αναφέρει ο κ. Θεοδωράκης, «θεωρώ ότι γίνεται με τρόπο αυθαίρετο, καταχρηστικό και προ παντός ανεξάρτητο από την αποτίμηση της αξίας της καλλιτεχνικής προσφοράς μου». 

Όπως αναφέρεται από συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη, η καταγγελία έγινε επειδή εδώ και χρόνια δεν έχει παιχθεί έργο του στην Εθνική Λυρική Σκηνή, η οποία επιμένει να αγνοεί τον μεγαλύτερο εν ζωή Έλληνα συνθέτη, με το πλούσιο όσο και πολύμορφο έργο.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 24/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα