Yeni Safak: Συγκεκριμένα κράτη πυροδοτούν την επιθετικότητα της Ελλάδας

Yeni Safak: Συγκεκριμένα κράτη πυροδοτούν την επιθετικότητα της Ελλάδας

Για αυξημένη επιθετικότητα κατηγορεί την Ελλάδα η τουρκική εφημερίδα, η οποία απηχεί τις απόψεις Erdogan, επισημαίνοντας μάλιστα ότι υπάρχουν συγκεκριμένα κράτη που υποδαυλίζουν την ελληνική στάση.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα, στόχος είναι η κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, την ώρα που, όπως συμπληρώνεται, η Τουρκία «καταπολεμά με επιτυχία τρομοκρατικές δυνάμεις στο Αφρίν».

«Πρόκειται για τους συνήθεις υπόπτους», συνεχίζει η εφημερίδα, κατονομάζοντας τη Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιταλία και το Ισραήλ, ως τα κράτη αυτά.

Μάλιστα το δημοσίευμα διαστρέφει πλήρως την κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο κάνοντας λόγο για συχνές παραβιάσεις των χωρικών υδάτων της Τουρκίας και για παρενοχλήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών από την Αθήνα», ενώ ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα, την ίδια ώρα, αυξάνει τον αριθμό των οπλικών συστημάτων μακρού πλήγματος.

Επίσης η Yeni Safak κάνουν αναφορά σε συγκεκριμένες υποθέσεις που, όπως τονίζεται, έχουν αυξήσει την ένταση ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα: τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, την άρνηση της Ελλάδας να εκδώσει τους «οκτώ» που κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα του 2016, αλλά και τους εννέα που συνελήφθησαν παραμονές της επίσκεψης Erdogan στην Αθήνα, αλλά και τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.