Ξεκίνησε η συνεδρίαση του FDA για την έγκριση του εμβολίου της Moderna

Ξεκίνησε η συνεδρίαση του FDA για την έγκριση του εμβολίου της Moderna

Ξεκίνησε σήμερα η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμβολίων της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, η οποία εξετάζει τα υπέρ και τα κατά της έκδοσης άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο της Moderna κατά της Covid-19.

Εάν η FDA αποδεχτεί τη μη δεσμευτική σύσταση από τη Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολίων και Σχετικών Βιολογικών Προϊόντων - όπως αναμένεται - θα σηματοδοτήσει τη δεύτερη επείγουσα έγκριση εμβολίου μετά από αυτή της Pfizer και μια ακόμα σημαντική στιγμή στην μάχη κατά της πανδημίας Covid-19. 

Η επιτροπή διαδραματίζει βασικό ρόλο στην έγκριση των εμβολίων στις ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας ότι οι λήψεις είναι ασφαλείς για δημόσια χρήση. Παρόλο που η FDA δεν υποχρεούται να ακολουθεί τη σύσταση της συμβουλευτικής επιτροπής, το κάνει στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων. 

H επιτροπή αποτελείται από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες εμβολίων, ειδικούς για τις μολυσματικές ασθένειες, εκπροσώπους της βιομηχανίας και έναν εκπρόσωπο καταναλωτών - 17 τακτικά μέλη και 13 προσωρινά μέλη με δικαίωμα ψηφοφορίας.