Ξεκίνησε η δίκη των δύο ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία

Ξεκίνησε η δίκη των δύο ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία

Ξεκίνησε στην Τουρκία η δίκη για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς που το Μάρτιο του 2018 είχαν περάσει κατά λάθος τα τουρκικά σύνορα και είχαν κρατηθεί από τις τουρκικές αρχές για περίπου 6 μήνες σε φυλακές της Αδριανούπολης.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το sigmalive.com, τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν το Ειρηνοδικείο της Αδριανούπολης έκανε δεκτό το κατηγορητήριο για τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, οι οποίοι θα δικαστούν από την τουρκική δικαιοσύνη για είσοδο σε «απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή», αντιμετωπίζοντας ποινή φυλάκισης από 2 έως 5 χρόνια.

Στη δίκη που ξεκινά τώρα, μετά από την απόρριψη της κατηγορίας για «κατασκοπεία» των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι δύο στρατιωτικοί θα δικαστούν με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην Τουρκία, παράπτωμα που επισείει ποινή φυλάκισης από 2 έως 5 χρόνια στην Τουρκία.

Σημειώνεται πάντως ότι μετά την απελευθέρωσή τους, οι δικηγόροι τους είχαν ενημερώσει ότι ενδέχεται να υπάρξει συμψηφισμός της κράτησής τους με την ποινή που ενδεχομένως επιβληθεί τώρα στη δίκη που ξεκινά για παράνομη είσοδο στην Τουρκία.