8ος χρόνος, ημέρα 2432η
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022

ΥΠΕΝ για Μάτι: Ξεκίνησε από σήμερα η υποβολή δηλώσεων για την ένταξη στο σχέδιο πόλης

Ξεκίνησε από σήμερα η υποβολή δηλώσεων για την ένταξη στο σχέδιο πόλης

Ξεκίνησε από σήμερα η υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας ακινήτων που βρίσκονται εντός της περιοχής μελέτης του Ρυμοτομικού Σχεδίου Εφαρμογής για τις «περιοχές βιώσιμης πολεοδόμησης» -τμήματα των Δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας –Πικερμίου- στο πλαίσιο σύνταξης της μελέτης πράξης εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης. Η προθεσμία είναι μέχρι τις 23 Ιουνίου 2022.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας πραγματοποιείται ένα σημαντικό βήμα για την ανοικοδόμηση και τη δημιουργία υποδομών στην πυρόπληκτη περιοχή στο Μάτι, με το ξεκίνημα της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι κύριοι και νομείς των ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων των «περιοχών βιώσιμης πολεοδόμησης» και συγκεκριμένα των Πολεοδομικών Ενοτήτων: MΠΕ1 «Αγία Μαρίνα» και MΠΕ2 «Μάτι» του Δήμου Μαραθώνα, καθώς και ΡΠΕ1 «Κόκκινο Λιμανάκι», ΡΠΕ2 «Σκουφέϊκα» και ΡΠΕ3 «Πευκώνας» του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου (όπως απεικονίζονται στο κτηματογραφικό διάγραμμα που αναρτάται στις ιστοσελίδες των Δήμων), να υποβάλλουν τις προβλεπόμενες δηλώσεις ιδιοκτησίας με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και νομιμοποιητικά έγγραφα.

Διατίθενται αναλυτικές οδηγίες για τους τρόπους υποβολής και το έντυπο της δήλωσης στις ιστοσελίδες των Δήμων https://marathon.gr και https://www.rafina-pikermi.gr