ΥΠΟΙΚ Γερμανίας: Ευχαριστούμε την Ελλάδα που προστατεύει τα σύνορα της Ευρώπης

ΥΠΟΙΚ Γερμανίας: Ευχαριστούμε την Ελλάδα που προστατεύει τα σύνορα της Ευρώπης

Την ευχαριστία του προς την Ελλάδα για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάγιερ, επισημαίνοντας πως παρά την μεγάλη πίεση που δέχθηκε η χώρα από τους μετανάστες που έφτασαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, η Ελλάδα χειρίστηκε την κατάσταση με μεγάλη επιτυχία και σοβαρότητα.

Πιο αναλυτικά, ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της γερμανικής κυβέρνησης, μιλώντας από το βήμα του Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ που λαμβάνει χώρα σήμερα στο Βερολίνο, εξέφρασε τόσο την αλληλεγγύη του προς την ελληνική πλευρά όσο και τις ευχαριστίες του για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η κατάσταση που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή του Έβρου, τονίζοντας πως η Ελλάδα χειρίστηκε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα το θέμα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος βρίσκεται στην γερμανική πρωτεύουσα, ευχαρίστησε τον κ. Αλτμάγιερ για την ξεκάθαρη δήλωση στήριξης προς την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας πως η χώρα δεν προστατεύει τα ελληνικά αλλά τα ευρωπαϊκά σύνορα.

«Αυτή είναι η μοίρα της Ελλάδας εδώ και χιλιάδες χρόνια, να προστατεύει την Ευρώπη και τα σύνορά της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Joerg Carstensen/dpa via AP