Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Φυλή

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Φυλή

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο δήμο Φυλής Αττικής ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στην περιοχή μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της. Ο άνδρας που εντοπίστηκε νεκρός σε παρακείμενο εργοστάσιο, φέρεται να έχασε τη ζωή του λόγω αναθυμιάσεων.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική ο άνδρας δεν έφερε εγκαύματα, καθώς η φωτιά δεν έφτασε στο εργοστάσιο και τα αίτια θανάτου παραμένουν άγνωστα. Ο άνδρας παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν ηλικίας 40-50 ετών.

Η φωτιά στη Φυλή ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση και καίει ξερά χόρτα και σκουπίδια, με σημαντικές δυνάμεις τις Πυροσβεστικής να επιχειρούν για την κατάσβεσή της.

Συγκεκριμένα στο σημείο επιχειρούσαν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, τρεις υδροφόρες των ΟΤΑ, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

 

Σημειώνεται ότι στην Αττική σήμερα πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ από χθες είχε προειδοποιήσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για υψηλό κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς (κατηγορία 4).

Πρόκειται για τη δεύτερη πυρκαγιά στην περιοχή μέσα σε ένα 24ωρο, καθώς χθες Σάββατο εκδηλώθηκε φωτιά στη χωματερή Άνω Λιοσίων.