ΥΠΕΞ: Ανησυχία για την κατάσταση στον χριστιανικό τομέα της Παλαιάς Πόλης των Ιεροσολύμων

ΥΠΕΞ: Ανησυχία για την κατάσταση στον χριστιανικό τομέα της Παλαιάς Πόλης των Ιεροσολύμων

Ανησυχία εκφράζεται από το υπουργείο Εξωτερικών για την κατάσταση που διαμορφώνεται στον Χριστιανικό Τομέα της Παλαιάς Πόλης των Ιεροσολύμων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών «με αφορμή τη χθεσινή απόφαση του Ισραηλινού Ανωτάτου Δικαστηρίου αναφορικά με προσφυγή του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία για την κατάσταση που διαμορφώνεται στον Χριστιανικό Τομέα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων».

Προσθέτει ότι «όπως έχει τονιστεί επανειλημμένα, η μέριμνα για το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, την Αγιοταφιτική Αδελφότητα και την ενίσχυση και διαφύλαξη των Ιερών Προσκυνημάτων, αποτελεί πεδίο διαρκούς δραστηριοποίησης για την Ελλάδα».

Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας πως «η χώρα μας βρίσκεται σε διαρκή συντονισμό με το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για την προάσπιση και διαφύλαξη των προνομίων και δικαίων του, περιλαμβανομένων των ιδιοκτησιακών».

Σημειώνεται ότι το Ισραηλινό Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε τις προσπάθειες Πατριαρχείου να ακυρώσει απόφαση εναντίον του, μέσω της οποίας απαλλοτριώνονται ιδιοκτησίες του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Ιερουσαλήμ.