8ος χρόνος, ημέρα 2397η
Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022

ΥΠΕΝ - Κακοκαιρία: Αποστολή συνεργείων δασεργατών για αποκατάσταση ζημιών

ΥΠΕΝ - Κακοκαιρία: Αποστολή συνεργείων δασεργατών για αποκατάσταση ζημιών
Eurokinissi

Έντεκα συνεργεία δασεργατών και υλοτόμων στις περιοχές άμεσης ανάγκης που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Ελπίς» έστειλε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να συνδράμουν στην απομάκρυνση πεσμένων δέντρων και τον απεγκλωβισμό οχημάτων που καταπλακώθηκαν από κορμούς.

Ειδικότερα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, τα συνεργεία ανέλαβαν δράση στις περιοχές Παλαιό Ψυχικό, Παλλήνη, Αγία Παρασκευή, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο και Χαλάνδρι.

Οι δασεργάτες και υλοτόμοι εργάζονται για την απόληψη πεσμένων δένδρων και κορμών από το οδικό δίκτυο, πεζοδρόμια, πλατείες και άλλους δημόσιους χώρους, καθώς και τον απεγκλωβισμό σταθμευμένων οχημάτων που καταπλακώθηκαν.

Ειδικότερα, λόγω των πολλών περιστατικών στο Χαλάνδρι εργάζονται 3 συνεργεία ενώ σε Παλλήνη και Παλαιό Ψυχικό 5 συνεργεία για την άμεση δυνατή αποκατάσταση.

Το ΥΠΕΝ συμμετέχει με όλα τα διαθέσιμα μέσα στην επιχείρηση αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκλήθηκαν από τη χιονοκαταιγίδα «Ελπίς».