Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, 12:28

-A +A

Υπέκυψαν στα τραύματά τους δύο Παλαιστίνιοι που είχαν δεχθεί τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, 12:28
Υπέκυψαν στα τραύματά τους δύο Παλαιστίνιοι που είχαν δεχθεί τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών
-A +A

Δύο Παλαιστίνιοι που είχαν τραυματιστεί από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στο πλαίσιο του κινήματος διαμαρτυρίας κατά μήκος της μεθορίου μεταξύ του Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας υπέκυψαν στα τραύματά τους ανεβάζοντας σε 40 τον συνολικό αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από τα τέλη του Μαρτίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ένας Παλαιστίνιος που υπέκυψε στα τραύματά του ήταν ο 20χρονος Αμπντουλάχ Σαμάλι, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στην κοιλιακή χώρα κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ των διαδηλωτών και των Ισραηλινών στρατιωτών την περασμένη Παρασκευή, πρόσθεσε το υπουργείο, σημειώνοντας ότι με τον θανατό του ανέρχονται σε 5 οι Παλαιστίνιοι που έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στις διαδηλώσεις της περασμένης Παρασκευής, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ένας 15χρονος.

Ο έτερος Παλαιστίνιος που υπέκυψε στα τραύματά του είναι ο 18χρονος Ταχρίρ Ουαχάντα, ο οποίος είχε τραυματιστεί από σφαίρα στο κεφάλι στις 6 Απριλίου στην Χάν Γιουνές, στο νότιο τμήμα της περιοχής, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας.

Ο θάνατος των δύο Παλαιστινίων ανεβάζει σε 40 τον συνολικό αριθμό των Παλαιστίνιων διαδηλωτών που έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 30 Μαρτίου που άρχισε το κίνημα που ονομάστηκε "Πορεία της Επιστροφής".

Η πλειοψηφία από αυτούς έχει σκοτωθεί από τα πυρά στρατιωτών που φρουρούν στον φράκτη ασφαλείας που βρίσκεται μεταξύ του Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας. Ορισμένοι έχουν επίσης χάσει τη ζωή τους από τα πυρά του πυροβολικού ή της ισραηλινής αεροπορίας.

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί εξάλλου από σφαίρες ή από την εισπνοή δακρυγόνων, σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν εδώ και τέσσερις συνεχόμενες Παρασκευές. Ορισμένοι πετούν πέτρες ή ελαστικά που καίγονται στους Ισραηλινούς στρατιώτες, οι οποίοι απαντούν με πραγματικές σφαίρες.

Η χρήση πραγματικών σφαιρών από τους Ισραηλινούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων αποτέλεσε αντικείμενο επικρίσεων από οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προκάλεσε αιτήματα για τη διεξαγωγή ανεξάρτητων ερευνών από την πλευρά του ΟΗΕ και της ΕΕ.

Ο ισραηλινός στρατός έχει απαντήσει ότι ανοίγει πυρ μόνον όταν είναι απαραίτητο για να προστατεύσει τους στρατιώτες του ή τον φράκτη ασφαλείας που έχει εγείρει. Κανένας τραυματισμός δεν έχει προκληθεί στους κόλπους του.

Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι της Λωρίδας της Γάζας συγκεντρώνονται από τις 30 Μαρτίου κοντά στα σύνορα, διεκδικώντας το δικαίωμα των Παλαιστινίων να επιστρέψουν στα εδάφη από τα οποία εκδιώχθηκαν ή έφυγαν μετά τη δημιουργία του Ισραήλ το 1948.

Οι διαμαρτυρίες αυτές γίνονται επίσης για την καταδίκη του αποκλεισμού που έχει επιβάλλει το Ισραήλ εδώ και περισσότερο από 10 χρόνια για να περιορίσει τη Χαμάς, η οποία βρίσκεται στην κυβέρνηση στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα