TSMC: Ξεκίνησε η κατασκευή του εργοστασίου αξίας 12 δισ. δολαρίων στην Αριζόνα

TSMC: Ξεκίνησε η κατασκευή του εργοστασίου αξίας 12 δισ. δολαρίων στην Αριζόνα

Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. ξεκίνησε την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής τσιπ αξίας 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Αριζόνα, δήλωσε η εταιρεία την Τετάρτη, γεγονός που αναμένεται να ενισχύσει την παραγωγή ημιαγωγών σε αμερικανικό έδαφος.

Όπως αναφέρει στο δελτίο τύπου, οι νέες εγκαταστάσεις θα παράγουν ημιαγωγούς τεχνολογίας 5nm με το εργοστάσιο να έχει δυναμική να κατασκευάζει 20.000 πάνελ τον μήνα. Η έναρξη λειτουργίας της γραμμής παραγωγής υπολογίζεται μέσα στο 2024.

Ένα τέτοιο εγχείρημα έχει ιδιαίτερα υψηλό κόστος, με την εταιρεία να προβλέπει τον προϋπολογισμό του έργου κοντά στα 12 δισεκατομμύρια δολάρια που αφορά την περίοδο μεταξύ 2021 και 2029. Επίσης, δηλώνει ικανοποιημένη από την συνεχόμενη και επιτυχής συνεργασία με την διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως και της Πολιτείας την Αριζόνα. Η συγκεκριμένη δράση δεν αποτελεί την πρώτη επένδυση της TSMC σε αμερικάνικο έδαφος. Εγκαταστάσεις παραγωγής λειτουργούν ήδη στην Ουάσιγκτον όπως και σχεδιαστικά κέντρα στο Ώστιν και στο Σαν Χοσέ.

Η TSMC είναι ένας τεράστιος κατασκευαστής για τους κορυφαίους παίχτες της αγοράς αφού κατασκευάζει τους επεξεργαστές της AMD, τους A13 της Apple για τα τελευταία iPhone και iPad, τους επεξεργαστές της Qualcomm που χρησιμοποιούνται σε συσκευές Android και τα τσιπ που χρησιμοποιούνται τόσο σε GPU NVIDIA όσο και σε AMD.