Τσίπρας μόνος, ψάχνει... αφορμή για καβγά με την Τρόικα

Τσίπρας μόνος, ψάχνει... αφορμή για καβγά με την Τρόικα

Του Χρήστου Ν. Κώνστα

Τελικά ο αλόγιστος λεονταρισμός με τον κατώτατο μισθό δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός ούτε μια ξαφνική παρόρμηση.

Η νέα στρατηγική Τσίπρα θα επιβεβαιωθεί με την οσονούπω νομοθέτηση των 120 δόσεων για χρέη προς την Εφορία, κόντρα στις υποδείξεις των «θεσμών» αλλά και των στενών του συνεργατών.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να δείξει σε όλους ότι είναι «ηγέτης».

Μιμείται ολοένα και συχνότερα τον Ανδρέα Παπανδρέου, όχι μόνον στον τόνο της φωνής και στις κινήσεις αλλά τώρα τελευταία προσπαθεί να δείξει ότι «ξέρει να διαχειρίζεται» και να γοητεύει τις λαϊκές μάζες με τις πρωτοβουλίες του.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Α. Τσίπρας αναζητά την αφορμή και την ευκαιρία για να ανακοινώσει διθυραμβικά την ανυπακοή του στους δανειστές με μια εξαγγελία εφαρμογής μιας νέας ρύθμισης 120 δόσεων «για όλους και για όλα».

Επίδειξη δύναμης στο εσωτερικό και στο εξωτερικό θέλει να επιχειρήσει, προσπαθώντας να αποτινάξει την εικόνα του delivery boy στο Μακεδονικό και του πειθήνιου εφαρμοστή των Μνημονίων.

Στην τελευταία τηλεοπτική του συνέντευξη δήλωσε ότι «έχει μετανιώσει για τους ανθρώπους που εμπιστεύθηκε». Όλοι τότε νομίσαμε ότι εννοεί τους διαφόρους Βαρουφάκηδες που κατά καιρούς θεωρούσε αναντικατάστατα assets της κυβέρνησης του.

Μια περισσότερο προσεκτική ματιά στα ενδότερα του Μεγάρου Μαξίμου δείχνει ότι ίσως ο Πρωθυπουργός να εννοούσε κάτι περισσότερο, κάτι χειρότερο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συχνά πυκνά ο Α. Τσίπρας αναφέρει πως κακώς εμπιστεύθηκε ορισμένους και από τους σημερινούς συνεργάτες του, υπουργούς, γραμματείς, συμβούλους.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εκφράζει διαρκώς την άποψη ότι η Ελλάδα δεν τελείωσε με τα Μνημόνια, οφείλει να μείνει προσηλωμένη στις συμφωνίες, να μην προκαλεί τους εταίρους και δανειστές. Ο Τσακαλώτος πιστεύει ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν τον Οκτώβριο αλλά μέχρι τότε πρέπει να εφαρμοστούν μεταρρυθμιστικές και όχι λαϊκιστές πολιτικές παροχών ώστε η κυβέρνηση να αφήσει σαφές αριστερό εκσυγχρονιστικό αποτύπωμα.

Αντιθέτως άλλοι στενοί συνεργάτες του Τσίπρα, μεταξύ των οποίων ο Αλέκος Φλαμπουράρης αλλά και ο ...αριστερός ινστρούχτορας Θανάσης Καρτερός, εισηγούνται περισσότερο ριζοσπαστικές κινήσεις και συμπεριφορές με στόχο τον εντυπωσιασμό και τη συγκίνηση της ...αριστερής κοινής γνώμης, γιατί «αυτό που λείπει από τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, είναι η συσπείρωση».

Ένας καυγάς με την Τρόικα είναι το καλύτερο προεκλογικό σποτ, λέει και ξαναλέει ο αριστερός επικοινωνιολόγος. Ο Τσίπρας σκέπτεται με τη λογική «τι θα έκανε ο Αντρέας σε μια τέτοια περίπτωση» και στο σημείο αυτό η επαφή με τη λογική χάνεται οριστικά...

Το χειρότερο είναι ότι στο εξής ο Αλέξης Τσίπρας θα συμπεριφέρεται με το μέγεθος της σκιάς του και όχι με τα πραγματικά μεγέθη της πολιτικής του ανυπαρξίας....