«Τσιόδρας - Χαρδαλιάς βοηθούν τους Έλληνες να προστατευτούν»
Γαλλικό Πρακτορείο

«Τσιόδρας - Χαρδαλιάς βοηθούν τους Έλληνες να προστατευτούν»

Στους Σ. Τσιόδρα και Ν. Χαρδαλιά αναφέρεται το Γαλλικό Πρακτορείο τονίζοντας πως είναι οι άνθρωποι πίσω από την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να κρατήσει σε ελεγχόμενα επίπεδα τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα, «συνδυάζοντας σωτήριες συμβουλές με αυστηρές προειδοποιήσεις»,

Το δημοσίευμα του AFP υπενθυμίζει ότι στη χώρα μας τόσο τα καταγεγραμμένα κρούσματα όσο και οι θάνατοι είναι σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και σκιαγραφεί τα προφίλ του καθηγητή Λοιμοξιωλογίας και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Όπως αναφέρει για τον κ. Τσιόδρα, «έχει εμφανιστεί να συγκρατεί με κόπο τα δάκρυά του διαβάζοντας τον ημερήσιο απολογισμό των θυμάτων και προτρέποντας τους Έλληνες να προστατέψουν τα ηλικιωμένα πρόσωπα που αγαπούν», ενώ επισημαίνει τη δήλωση του το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με την οποία κάθε ζωή που κερδίζεται «μάς δίνει δύναμη να συνεχίσουμε».

«Μια δημοσκόπηση την περασμένη εβδομάδα έδωσε ποσοστό έγκρισης 89% στον λοιμωξιολόγο», τονίζει το Γαλλικό Πρακτορείο και κάνει λόγο για έναν «γλυκομίλητο» άνθρωπο, που «έχει σπουδάσει στο Χάρβαρντ, είναι πατέρας επτά παιδιών και του αρέσει να ψάλλει σε εκκλησίες τον ελεύθερό του χρόνο».

Αναφερόμενο το Γαλλικό Πρακτορείο στον κ. Χαρδαλιά, σημειώνει ότι «έχοντας υιοθετήσει έναν πιο αυστηρό ρόλο, "σφυροκοπά" τους Έλληνες με ένα μήνυμα άκαμπτης πειθαρχίας στους κανόνες της καραντίνας», και εστιάζει στις πρόσφατες προειδοποιήσεις του υφυπουργού ότι «αν χαλαρώσουμε τις προσπάθειες για την τήρηση των μέτρων, ο ιός μπορεί να μας καταστρέψει, και ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή από την κυβέρνηση».

Το δημοσίευμα τονίζει πως ο κ. Χαρδαλιάς τις περασμένες μέρες καταδίκασε τις προσπάθειες κάποιων να «σπάσουν» τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας με δικαιολογίες και ψέματα. «Πρέπει να αφήσουμε τις δικαιολογίες», είπε χαρακτηριστικά. 

Αναφέρεται ακόμη πως ο κ. Χαρδαλιάς είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Κεντ, πατέρας δύο παιδιών και παντρεμένος, ενώ ειδική μνεία στην πολυετή θητεία του ως δήμαρχος Βύρωνα και στις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει όταν ανέλαβε επικεφαλής της πολιτικής προστασίας.