Τσελίκ: Η Ελλάδα το κακομαθημένο παιδί της Δύσης - Ας μην δοκιμάσουν την αποφασιστικότητά μας

Τσελίκ: Η Ελλάδα το κακομαθημένο παιδί της Δύσης - Ας μην δοκιμάσουν την αποφασιστικότητά μας

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, σε ομιλία του στα Άδανα, υποστηρίζοντας ότι η αποφασιστικότητα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο δεν πρέπει να δοκιμαστεί.

«Ας μην δοκιμάσουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στο ζήτημα της χερσαίας πατρίδας της, της γαλάζιας πατρίδας ή της εναέριας πατρίδας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα δώσουμε σε κανέναν ούτε βότσαλο, ούτε σταγόνα νερό, ούτε μια σπιθαμή αέρα της πατρίδας μας», υποστήριξε ο Τσελίκ.

Γνωστοποιώντας ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι έρευνες δήλωσε ότι «πρόκειται για βήματα που γίνονται με αποφασιστικότητα και δύναμη για την προστασία των συμφερόντων τόσο της Τουρκίας όσο και της ''ΤΔΒΚ''. Γιατί υπάρχουν πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου, κάτω από τη θάλασσα και το υπέδαφος, που είναι ο πλούτος του έθνους μας. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις τεχνολογίες για να τα εξορύξουμε και να τα θέσουμε στην υπηρεσία των πολιτών μας».

Σύμφωνα μάλιστα με τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος, όταν η Τουρκία αρχίζει έρευνες αυτές, «η Ελλάδα ξεκινά αμέσως τις προκλήσεις».

Χαρακτήρισε μάλιστα την Ελλάδα «κακομαθημένο παιδί της Δύσης» διευκρινίζοντας ότι ανεξαρτήτως της στάσης των υπολοίπων κρατών, «οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, το Τουρκικό Ναυτικό θα δείξουν και θα συνεχίσουν να δείχνουν πόσο δίκιο έχουμε στην προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας προστατεύοντας αυτά τα γεωτρύπανα». 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας, το γεωτρύπανο Αμπτουλχαμίτ Χαν είναι έτοιμο για να ξεκινήσει την πρώτη του αποστολή. Με ανάρτησή του στο twitter ο Φατίχ Ντονμέζ αναφέρει ότι το τέταρτο γεωτρύπανο μετράει μέρες για να βρεθεί στα βαθιά νερά της Μεσογείου.