Τρία βιβλία σε επανέκδοση για να διαλέξετε με τον Φιλελεύθερο

Τρία βιβλία σε επανέκδοση για να διαλέξετε με τον Φιλελεύθερο

Οι Φιλελεύθεροι «κτίζουν» τη δική τους βιβλιοθήκη. Μαζί με τον «Φιλελεύθερο» επανακυκλοφορούν τα βιβλία:

Η ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

Πόσο ανήθικο μπορεί να είναι ένα σύστημα που παράγει ευημερία; Ένα συλλογικό έργο με 13 δοκίμια σε επιμέλεια του Tom G. Palmer, με κείμενα που -μεταξύ άλλων- υπογράφουν οι νομπελίστες Mario Vargas Llosa και Vernon Smith, o ιδρυτής της Whole Foods Markets, John Mackey, καθώς και φημισμένοι μελετητές από όλο τον κόσμο.

book2

 ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ. ΓΙΑΤΙ;

Ένα βιβλίο ωδή στην ελεύθερη σκέψη και μια «ανοιχτή πρόσκληση» για να μάθουμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά. Σε επιμέλεια του Tom G. Palmer, ανοίγει στον αναγνώστη παράθυρο στις ιδέες της δύναμης των ατομικών επιλογών που καθορίζουν τη ζωή μας, όχι μόνο στην πολιτική, αλλά και στον πολιτισμό, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την φιλοσοφία, την παιδεία και την τεχνολογία.

ΤΟ ΕΓΩ ΚΑΤΟΧΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΑΞΙΩΝ 

Το πρώτο μέρος του βιβλίου «Πορεία προς τον Φιλελευθερισμό» του Μάρκου Δραγούμη, αναδεικνύει ως κεντρικό αξίωμα την προτεραιότητα της ατομικής ελευθερίας. Το άτομο είναι ο φορέας των αξιών, το θεμέλιο και λόγος ύπαρξης της εκάστοτε πολιτείας. Οι θεσμοί νομιμοποιούνται μόνο όταν προστατεύουν το άτομο, τόσο από τους συνανθρώπους του, όσο και από την ίδια την πολιτεία.

Και τα τρία βιβλία αποτελούν εκδόσεις του Φιλελεύθερου σε συνεργασία με το ΚΕΦίΜ.