Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Γελοίοι» οι ισχυρισμοί Δένδια για τα Βαρώσια

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Γελοίοι» οι ισχυρισμοί Δένδια για τα Βαρώσια

«Οι ισχυρισμοί του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών σχετικά με την Τουρκία είναι εντελώς αβάσιμες» αναφέρει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Νίκου Δένδια στη εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Σύμφωνα με τον κ. Ακσόι, «οι διερευνητικές συνομιλίες σταμάτησαν το 2016 κατόπιν αιτήματος της Ελλάδας», με τον ίδιο να προσθέτει ότι ως εκ τούτου ο ισχυρισμός πως η ευθύνη βαραίνει την Τουρκία «έχει ως στόχο να παραπλανήσει το κοινό».

Στο ίδιο πνεύμα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας υποστηρίζει ότι ούτε ο ισχυρισμός πως τότε αντιμετωπίστηκε μόνο ένα ζήτημα αντικατοπτρίζει την αλήθεια, λέγοντας ότι «ο σκοπός αυτών των διαπραγματεύσεων αυτών είναι η επίλυση όλων των αλληλένδετων θεμάτων μεταξύ των δύο χωρών».

Αναφερθείς δε στα Βαρώσια, ο κ. Ακσόι είπε ότι «είναι γελοίοι οι ισχυρισμοί πως οι άνθρωποι που κολυμπούν στην περιοχή παραβιάζουν τη διεθνή ασφάλεια και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Τέλος, επανέλαβε πως οι «οι απειλές και οι εκβιασμοί δεν θα λειτουργήσουν» και κατηγόρησε την ελληνική πλευρά για έλλειψη ειλικρίνειας, καθώς «αφενός, λέει ότι είναι έτοιμη να συζητήσει μαζί μας, και από την άλλη συνεχίζει να εμπλέκεται σε ενέργειες και δραστηριότητες που αυξάνουν την ένταση».