Τουρκικά ΜΜΕ: Προκλητική ενέργεια η επίσκεψη Κ. Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο

Τουρκικά ΜΜΕ: Προκλητική ενέργεια η επίσκεψη Κ. Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο
Τουρκικά ΜΜΕ βάλλουν κατά της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Ως «προκλητική κίνηση» από την πλευρά της Ελλάδας χαρακτηρίζει ο τουρκικός Τύπος την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο για τον εορτασμό της 77ης επετείου απελευθέρωσης του ακριτικού νησιού, υποστηρίζοντας ότι γίνεται σε μια στιγμή που η Τουρκία επιδιώκει την αποκλιμάκωση της έντασης στην Αν. Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Ηurriyet πρόκειται για μια «προκλητική κίνηση από την πρόεδρο της Ελλάδας», καθώς , όπως σημειώνει «Η Ελλάδα λίγο πριν από την κρίση είχε στην ημερήσια διάταξη τη συχνή αποστολή στρατευμάτων στο νησί Καστελόριζο της ανατολικής Μεσογείου. Μετά την εξέλιξη αυτή, ακολούθησε μία νέα προκλητική κίνηση από την Πρόεδρο της Ελλάδας».

Η εφημερίδας Sabah σημειώνει πως αποτελεί «μια προκλητική κίνηση από την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρώτα προσγειώθηκαν στρατιώτες στο νησί Καστελόριζο και τώρα η Πρόεδρος της Ελλάδας» η οποία, όπως σχολιάζει. συμμετείχε «στη λεγόμενη τελετή απελευθέρωσης του νησιού, με ελικόπτερο του στρατού και συνοδευόμενη από 4 αεροσκάφη F-16, τα οποία όμως δεν μπορούν να πετούν στην περιοχή σύμφωνα με διεθνείς συμφωνίες».

Η εφημερίδα Yeni Safak αναφέρει πως «η Ελλάδα πρόσφατα απέστειλε στρατεύματα στο νησί Καστελόριζο, όπως παρατηρήθηκε στην κρίση της Ανατολικής Μεσογείου. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η πρόεδρος της Ελλάδας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το Καστελόριζο. Η Σακελλαροπούλου, που βρέθηκε στο νησί για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν με την ονομασία «77η επέτειος της απελευθέρωσης του Καστελόριζου» δήλωσε πως το νησί έχει υψηλή στρατηγική σημασία για την Ελλάδα».