Τουρκία: Σφοδρές επιχειρήσεις κατά κουρδικών στόχων στο βόρειο Ιράκ

Τουρκία: Σφοδρές επιχειρήσεις κατά κουρδικών στόχων στο βόρειο Ιράκ

Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και drones έπληξαν στόχους Κούρδων μαχητών στο βόρειο Ιράκ σε μια αεροπορική και χερσαία επιχείρηση που είχε στόχο στρατόπεδα και αποθήκες πυρομαχικών, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Η στρατιωτική επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας μακροχρόνιας τουρκικής εκστρατείας στο Ιράκ και τη Συρία εναντίον μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και της συριακής κουρδικής πολιτοφυλακής YPG, που αμφότερες θεωρούνται τρομοκρατικές ομάδες από την Άγκυρα.

Σύμφωνα με το Reuters, η επιχείρηση επικεντρώθηκε στις ιρακινές περιοχές Μετίνα, Ζαπ και Αβασίν – Μπασιάν, ανέφερε το υπουργείο. Παράλληλα με την αεροπορική επιχείρηση συμμετείχαν κομάντος και ειδικές δυνάμεις, τόσο από ξηρά όσο και από αέρος.

«Η επιχείρηση μας συνεχίζεται με επιτυχία όπως είχε προγραμματιστεί», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. «Οι στόχοι που εντοπίστηκαν στην πρώτη φάση έχουν συλληφθεί».

Δεν δόθηκαν πληροφορίες για θύματα.

Η «Επιχείρηση Claw Lock», είχε στόχο να «αποτρέψει τρομοκρατικές επιθέσεις» και να διασφαλίσει την ασφάλεια των συνόρων μετά από εκτίμηση ότι το PKK σχεδίαζε επίθεση μεγάλης κλίμακας, πρόσθεσε το υπουργείο.

Η Τουρκία εξαπολύει τακτικά αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ, μια περιοχή στην οποία έχει επανειλημμένα στείλει κομάντος, για να υποστηρίξει τις επιθέσεις της.