Τουρκία: Η Φινλανδία πρέπει να λάβει στα σοβαρά τις ανησυχίες μας για την ασφάλεια

Τουρκία: Η Φινλανδία πρέπει να λάβει στα σοβαρά τις ανησυχίες μας για την ασφάλεια

Η Φινλανδία πρέπει να σταματήσει να «προστατεύει» αυτό που η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση και να λάβει στα σοβαρά τις ανησυχίες της για την ασφάλεια, εάν θέλει να την αποδεχτεί στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν σε φινλανδική εφημερίδα την Τρίτη.

«Το πρόβλημα δεν είναι ότι η Φινλανδία δεν καταλαβαίνει την Τουρκία. Η Φινλανδία αρνείται να λάβει στα σοβαρά τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια», δήλωσε ο Διευθυντής Επικοινωνιών του Τούρκου Προέδρου, Φαχρετίν Αλτούν, στη μεγαλύτερη εφημερίδα της Φινλανδίας «Helsingin Sanomat», σύμφωνα με το Reuters.

Η Τουρκία έχει αντιταχθεί στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη συμμαχία, υποστηρίζοντας ότι φιλοξενούν άτομα που συνδέονται με το PKK και άλλους που θεωρεί τρομοκράτες συν το ότι οι δυο χώρες διέκοψαν τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία το 2019.

Τα λόγια του Αλτούν απηχούν όσα είπε ο επικεφαλής σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν στον αμερικανό ομόλογό του τη Δευτέρα, καλώντας τις δύο σκανδιναβικές χώρες «να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα σχετικά με τις τρομοκρατικές οργανώσεις που απειλούν την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας».

«Τελικά η κυβέρνηση της Φινλανδίας πρέπει να αποφασίσει τι είναι πιο σημαντικό, να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ή να προστατεύσει αυτού του είδους τις οργανώσεις», είπε ο Αλτούν στην εφημερίδα.