ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1953η
Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 2 νεκροί, εκατοντάδες άστεγοι έπειτα από κατακλυσμιαίες βροχές

Τουλάχιστον 2 νεκροί, εκατοντάδες άστεγοι έπειτα από κατακλυσμιαίες βροχές

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των κατακλυσμιαίων βροχών που προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις στις Φιλιππίνες, έγινε σήμερα γνωστό από τις αρχές της χώρας.

Τεράστια κύματα έπληξαν ένα παραθαλάσσιο χωριό στη νήσο Λάπου-Λάπου, στην επαρχία Σεμπού (κεντρικά), χθες το βράδυ, καταστρέφοντας δεκάδες σπίτια με αποτέλεσμα να μείνουν άστεγοι 290 άνθρωποι, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Ζουνάρντ Τσαν στο Facebook.

Να σημειωθεί πως αστυνομικοί ανακάλυψαν τις σορούς δύο ηλικιωμένων γυναικών που σκοτώθηκαν σε μια κατολίσθηση κοντά στο Μαχαπλάγκ, στην επαρχία Λέιτε, όπως είπε η αστυνομικός Ρακέλ Χερνάρντεζ στο γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP.

Ένα αγόρι, που είχε τραυματιστεί, ανασύρθηκε από τα χαλάσματα του σπιτιού του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, συμπλήρωσε η ίδια.

Αξίζει να επισημανθεί πως 1.500 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη νήσο Μιντανάο (νότια), όπου χείμαρροι λάσπης κατέκλυσαν 13 χωριά, ανέφερε το εθνικό συμβούλιο διαχείρισης καταστροφών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ