To Twitter αφαίρεσε δημοσίευση σύμβουλου του Τραμπ για τον κορονοϊό

To Twitter αφαίρεσε δημοσίευση σύμβουλου του Τραμπ για τον κορονοϊό

Το Twitter αφαίρεσε δημοσίευση του αμφιλεγόμενου σύμβουλου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Σκοτ Άτλας ο οποίος υποστηρίζει ότι η χρήση μάσκας δεν βοηθά κατά του κορονοϊου.

O Άτλας ανέφερε εκ νέου ότι η χρήση μάσκας δεν επιβραδύνει τη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα, αναγκάζοντας το Twitter να διαγράψει τη δημοσίευση για παραβίαση.

"Αυτό το tweet παραβιάζει τους κανόνες του Twitter για την διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον κορονοϊό" αναφέρεται πάνω από τη δημοσίευση του σύμβουλου του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Άτλας, που δεν έχει ειδίκευση στις λοιμώδεις νόσους, έχει επικριθεί διότι υποβαθμίζει τη σημασία της χρήσης μασκών και τάσσεται υπέρ της συλλογικής ανοσίας, ή "ανοσίας της αγέλης". Ο Λευκός Οίκος διαβεβαιώνει ότι δεν εφαρμόζει πολιτική με σκοπό τη συλλογική ανοσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άντονι Φάουτσι ο κορυφαίος επιδημιολόγος της χώρας 

όσο και ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), ο Ρόμπερτ Ρέντφιλντ έχουν εκφράσει δημόσια τις ανησυχίες του για τον Άτλας τονίζοντας ότι ενδέχεται να παραπλανά τον πρόεδρο δίνοντάς του λαθεμένες πληροφορίες.

Ο Δρ. Φάουτσι είπε πρόσφατα στο CNN πως ανησυχεί μετά τα δημοσιεύματα για το ότι ο Άτλας δίνει στον Τραμπ μια εικόνα "αποσπασμένη από το συγκείμενό της, ή λαθεμένη".

Ο Ρέντφιλντ ήταν πολύ πιο ευθύς, κρίνοντας ότι "ό,τι λέει είναι ψευδές".