Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο αναστέλλει τη λειτουργία του αύριο

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο αναστέλλει τη λειτουργία του αύριο

Το συμβολικό κλείσιμο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) αύριο αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου, αντιδρώντας στο πρόβλημα της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών γύρω από το χώρο του πανεπιστημίου, προκειμένου -όπως αναφέρει- να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας για την άμεση και μόνιμη απομάκρυνση διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών από τους χώρους και δρόμους με τους οποίους γειτνιάζει άμεσα το Πανεπιστήμιο. 

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Σύγκλητος επανεξέτασε την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους γύρω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του ιδρύματος, εξαιτίας της παρουσίας εμπόρων-διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών, και διαπίστωσε ότι:

«Οι συνθήκες που περιγράφει το Ψήφισμα της Συγκλήτου της 18ης Οκτωβρίου 2018, οι οποίες (α) δημιουργούν μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια και την υγιεινή των φοιτητών και εργαζομένων στο 'Ίδρυμα, (β) προκαλούν φόβο και έντονη ανησυχία στους εργαζομένους και κυρίως στους φοιτητές με αποτέλεσμα αυτοί να αποθαρρύνονται να προσέρχονται στα μαθήματα, εξακολουθούν να υφίστανται και βαίνουν τις τελευταίες ημέρες επιδεινούμενες».

Σημειώνεται πως τα περιστατικά που καταγράφονται καθημερινά με τους τοξικομανείς είναι όλο και περισσότερα, ενώ όπως ανέφερε χθες στην Καθημερινή ο πρύτανης του ιδρύματος, Μανώλης Γιακουμάκης, «η βασική μας μέριμνα είναι να προστατευθεί η σωματική ακεραιότητα των φοιτητών μας. Πρέπει να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη και ιδίως τους γονείς για το πρόβλημα».

Η Σύγκλητος είχε κάνει λόγο την προηγούμενη εβδομάδα για συνθήκες που προκαλούν φόβο και έντονη ανησυχία και χαρακτήριζε την κατάσταση απαράδεκτη. Παράλληλα, ζητούσε από όλους τους αρμόδιους φορείς την άμεση και μόνιμη απομάκρυνση των τοξικοεξαρτημένων ατόμων και των εμπόρων ναρκωτικών. 

«Οι συνθήκες που επικρατούν μέσα και γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) προκαλούν φόβο και έντονη ανησυχία στους εργαζομένους και στους φοιτητές με επακόλουθο οι τελευταίοι να αποθαρρύνονται να προσέρχονται στα μαθήματα και εν γένει να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος», τονιζόταν σε σχετικό ψήφισμα.