ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1991η
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

Το ΚΙΣΕ και οι Ισραηλιτικές Κοινότητες της Ελλάδας τιμούν τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος

 Το ΚΙΣΕ και οι Ισραηλιτικές Κοινότητες της Ελλάδας τιμούν τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Κοινή εκδήλωση τιμής και μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος διοργανώνουν το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και οι Ισραηλιτικές Κοινότητες της χώρας. Η εκδήλωση «Γιομ Ασοά 2021» θα διεξαχθεί διαδικτυακά την προσεχή Κυριακή 11 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα και θα προβληθεί τόσο μέσω της ιστοσελίδας του ΚΙΣΕ όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων.

«Στη φετινή εκδήλωση μπορεί να είμαστε μακριά ο ένας απ' τον άλλο, αλλά θρηνούμε όλοι μαζί, σαν ένα σώμα και μια ψυχή», τονίζει ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ, δίνοντας το το στίγμα της φετινής, ιδιαίτερης ημέρας πένθους των έξι εκατομμυρίων Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Στο ταξίδι της Μνήμης, μέσα από δικά τους βίντεο, οι Ισραηλιτικές Κοινότητες ξεναγούν στην ιστορία τους, στις εβραϊκές γειτονιές, στους τόπους του μαρτυρίου, τα Μουσεία και τα Μνημεία της πόλης τους. Επίσης, εκπρόσωποι των Κοινοτήτων, η δεύτερη και η τρίτη γενιά απογόνων, ιστορικοί, τοπικοί παράγοντες, μιλούν για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Ελλάδας αλλά και για τις πρωτοβουλίες που συνέβαλαν στην αποτύπωση του Ολοκαυτώματος στην τοπική ιστορία και τη συλλογική συνείδηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ