Το φάντασμα της όπερας, ο Πήτερ Παν, τα κορίτσια και ο Χίτσοκ

Το φάντασμα της όπερας, ο Πήτερ Παν, τα κορίτσια και ο Χίτσοκ

Μεγάλοι και μικροί έχετε να δείτε «Το φάντασμα της Όπερας» που σημειώνει ρεκόρ όπου παρουσιάζεται. Έρχεται από σήμερα στην Αθήνα και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, γι’ αυτό σπεύσατε. Αν είστε ακόμα πιο μικροί, ο Πήτερ Παν και η Τίνκερμπελ θα σας πουν ένα υπέροχο παραμύθι και θα σας προετοιμάσουν να βοηθήσετε τη Γη για την κλιματική αλλαγή.

Ελεωνόρα Ζουγανέλη ή Ελλη Πασπαλά; Ελλη Πασπαλά ή Ελωνόρα Ζουγανέλη; Λίγο έως πολύ δύσκολη η επιλογή ανάμεσά τους, αλλά και οι δύο προσφέρουν μοναδικές βραδιές. Τέλος, στο θέατρο «Κιβωτός» ένας δολοφόνος θα… αναλυθεί και θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη υπό το φως του Χίτσκοκ όμως!

Η μεγαλύτερη, πιο φαντασμαγορική παραγωγή που είδαμε ποτέ, το μιούζικαλ – φαινόμενο των 140.000.000 θεατών παγκοσμίως The Phantom of the Opera του Andrew LIoyd Webber έρχεται να μαγέψει και το αθηναϊκό κοινό και κάνει πρεμιέρα απόψε με τους αυθεντικούς πρωταγωνιστές του West End.

Μετά από 21 sold out παραστάσεις, που σημείωσαν ρεκόρ εισιτηρίων στην ιστορία του Μεγάρου Μουσικής στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο, το μιούζικαλ-υπερθέαμα του Andrew Lloyd Webber φτάνει στο Christmas Theater.

Η ονειρεμένη μουσική, οι θεσπέσιες φωνές του original cast του West End, τα εκθαμβωτικά κοστούμια και τα επιβλητικά σκηνικά, βάζουν το κοινό στην Όπερα του Παρισιού στις αρχές του 19ου αιώνα. 

Στο έργο που διαδραματίζεται στην όπερα του Παρισιού στα μέσα του 19ου αιώνα, παρακολουθούμε τη νεαρή τραγουδίστρια Κριστίν να κερδίζει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη σε μία Λυρική Σκηνή στοιχειωμένη από την παρουσία ενός μυστηριώδους άνδρα που καλύπτει το πρόσωπό του με μάσκα και κρύβεται στα σκοτάδια των παρασκηνίων. Το «Φάντασμα» είναι ένας ιδιοφυής μουσικός και τραγουδιστής που χειραγωγεί την Κριστίν, βάζει τους δικούς του όρους για να εξασφαλίσει την επιτυχία της και κερδίζει τη συμπάθειά της -τουλάχιστον ως τη στιγμή της αναπόφευκτης προδοσίας που θα οδηγήσει και τους δύο σε ένα φλερτ με το θάνατο. 

Το Φάντασμα της Όπερας, ένα πλάσμα με φωνή αγγέλου, φτιαγμένο από σκοτάδια και θρύλους ερμηνεύει ο superstar του παγκόσμιου μουσικού θεάτρου Ben Forster, που κατέκτησε όλο τον κόσμο ως Ιησούς στο Jesus Christ Superstar. Στο ρόλο της νεαρής πριμαντόνα Κριστίν η Celinde Schoenmaker, μία από τις πιο αγαπημένες ερμηνεύτριες του West End του Λονδίνου, που άφησε εποχή με την ερμηνεία της σε αυτό το ρόλο όπως και με την εμφάνισή της στο Les Miserables.

Στα αγγλικά, με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Πληροφορίες και ομαδικές κρατήσεις τηλ. 2168004868

Εισιτήρια 15- 135 ευρώ

 Ελεωνόρα σε άνοδο!

Κάθε παράσταση της Ελεωνόρας Ζουγανέλη βασίζεται πάντα στον αληθινό τρόπο επικοινωνίας της με το κοινό. Αυτό γίνεται και στις εμφανίσεις της στο "ANODOS LIVE STAGE" με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει δικά της τραγούδια, τραγούδια άλλων που έχει αγαπήσει, τραγούδια που τα νιώθει και ήρθε η στιγμή να τα μοιραστεί μαζί μας.

«‘Επιστρέφω στην Άνοδο με λαχτάρα να ανταμώσουμε ξανά» λέει η ίδια. «Να συναντηθούμε και να επιτρέψουμε για κάποιες ώρες το τραγούδι να αποτελέσει την αφετηρία μας και τον προορισμό μας. Τα Σάββατα και τις Κυριακές που μαζεύονται οι άνθρωποι και μπλέκουν στιγμές θα είμαστε εκεί να σας φιλοξενήσουμε και να σας τραγουδήσουμε».

Τη μουσική διεύθυνση της παράστασης έχει αναλάβει ο Γιώργος Ζαχαρίου.

Στην παρέα της Ανόδου θα βρεθεί η Ελπίδα Γαδ. Μαζί με την Ελεωνόρα επί σκηνής και σε αυτές τις εμφανίσεις, οι αγαπημένοι της συνεργάτες μουσικοί: Δημήτρης Μπαρμπαγάλας - κιθάρες, Σπύρος Νίκας - σαξόφωνο, Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος - Νυκτά Έγχορδα, Βασίλης Νησσόπουλος - Μπάσο, Μιχάλης Ασίκης - Πλήκτρα, Μιχάλης Καπηλίδης - Τύμπανα, Βαχάν Γκαλστιάν - Παραδοσιακά Πνευστά, Ντίνος Χατζηϊορδάνου - Ακορντεόν, Φίλιππος Βασιλόπουλος - ταραμπούκα.

Υπεύθυνοι ήχου είναι οι: Brian Coon και Δημήτρης Σαμαράς.

Σχεδιασμός - Προγραμματισμός Φωτισμού: Σπύρος Κουρκουμέλης

ANODOS LIVE STAGE

Πειραιώς 183, Αθήνα

Ώρα έναρξης Σάββατο: 22:30 μ.μ.

Ώρα έναρξης Κυριακή: 20:30 μ.μ.

Τηλ. Επικοινωνίας και κρατήσεων: 210.3468100.

Ελλη και Vassilikos

Η Ελλη Πασπαλά σας περιμένει στην Πειραιώς 131 με το θαυμάσιο πρόγραμμά της "Elly loves jazz" αυτή την Κυριακή. Καλεσμένος της θα είναι ο Vassilikos ένας εξαιρετικά ταλαντούχος και δημοφιλής καλλιτέχνης

Η Έλλη, που έχει ερμηνεύσει με την αισθαντική φωνή της μερικά από τα πιο αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια, τη φετινή σεζόν  παρουσιάζει τις Κυριακές ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη μεγάλη μουσική παράδοση της τζαζ, της μουσικής που άνθισε στην καρδιά της Αμερικής, το οποίο επιμελούνται η Ευανθία Ρεμπούτσικα  και η Λίνα Νικολακοπούλου. 

Στην παράσταση, που ενθουσίασε φέρνοντας μας κοντά σε τραγούδια που παραμένουν εμβληματικά μέχρι σήμερα, τη συνοδεύουν ο David Lynch στα σαξόφωνα και κρουστά, ο Τάκης Φαραζής στο πιάνο, ο Πέτρος Βαρθακούρης στο κοντραμπάσο και ο Βασίλης Ποδαράς στα τύμπανα.

"Πειραιώς 131"
Πειραιώς 131 - Αθήνα
Tηλ. : 2103450922

Τιμές εισιτηρίων : Ορθίων :10 ευρώ, Καθήμενων : Α' ζώνη 20 ευρώ, Β' ζώνη 15 ευρώ

Ο Πήτερ Παν σώζει τη Γη

«Πήτερ Παν – Τίνκερμπελ και Κάπτεν Χουκ στη xώρα του Ποτέ» έρχονται από αυτή την Κυριακή στο θέατρο Λαμπέτη και φέρνουν την άνοιξη. Σε θεατρική μεταφορά και σκηνοθεσία Γιούλης Ηλιοπούλου, οι ήρωες των παιδιών μιλάνε σε αυτά με τον δικό τους τρόπο για την κλιματική αλλαγή.

Σε ένα πολύχρωμο σκηνικό με παραμυθένια κοστούμια με μια μεγάλη ομάδα εξαιρετικά ταλαντούχων ηθοποιών και χορευτών «ντύνεται» με κινηματογραφικά γυρίσματα και 3D animation. Σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της δημοφιλούς δημιουργού παιδικών θεαμάτων Γιούλης Ηλιοπούλου, με σημαντικά μηνύματα ζωής για τη φιλία, για την επιμονή στο στόχο μας, για την γενναιοδωρία, την μεγάλη αξία της οικογένειας στη σύγχρονη κοινωνία.

Το κεντρικό μήνυμα, όμως, του έργου είναι η ευθύνη που έχουμε όλοι μας για την καταστροφή του περιβάλλοντος και η επιτακτική ανάγκη να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τη φύση. Να συνειδητοποιήσουν τα παιδιά, αυριανοί πολίτες αυτού του κόσμου ότι η κλιματική αλλαγή , αν δεν παρθούν μέτρα από όλους μας απειλεί τις ζωές και το μέλλον μας.

Ο Πήτερ Παν και οι φίλοι του καλούνται να σώσουν τη «χώρα του Ποτέ» που κινδυνεύει εξαιτίας του Κάπταιν Χουκ ο οποίος κατασκεύασε μια μηχανή κάπου στη Γη. Την μετέφερε στη «χώρα του Ποτέ» και αφού έκαψε τη βλάστηση στο μεγάλο βουνό άρχισε τις εργασίες του τρυπώντας το έδαφος για να βρει χρυσό, αλλά και να αποσπάει το πολύτιμο υλικό Νάρντια που δημιουργείται από τη Νεραϊδόσκονη και γίνεται διαμαντόπετρες πάνω στους βράχους.

Έτσι γέμισε τον τόπο με διοξείδιο του άνθρακα και άρχισε να μολύνει και το νερό της θάλασσας. Οι νεράιδες, οι γοργόνες, οι Ινδιάνοι, τα χαμένα παιδιά, τα ζώα, τα φυτά, τα λουλούδια άρχισαν να αρρωσταίνουν. Η χώρα του Ποτέ κινδυνεύει να εξαφανιστεί.

Ο Πήτερ Παν με την βοήθεια όλων των φίλων του πρέπει να σταματήσει αυτή την καταστροφή από τους πειρατές και να σώσει το περιβάλλον και τους κατοίκους της χώρας του. Η μάχη, η επιμονή του, το θάρρος, και το δίκιο του θα τον οδηγήσουν στο τέλος, στη νίκη και νέοι κανόνες θα μπουν σε όλους όσους ζουν εκεί για να προστατέψουν στο μέλλον τη φύση, το περιβάλλον που τους χαρίζει τη ζωή.

Συντελεστές

Θεατρική διασκευή: Γιούλη Ηλιοπούλου

Σκηνοθεσία: Γιούλη Ηλιοπούλου

Μουσική επένδυση: Κρίστελ Καπερώνη

Ειδικές κατασκευές: Θόδωρος  Τσιμπλάκης

Σκηνικά- Κοστούμια: Τζούλια Μάρκο

Φωτισμοί-3D ANIMATION: Λάμπρος Σούνδιας

Κινησιολογία: Γιούλη Ηλιοπούλου

Χορογραφίες: Φανή Παρλή

Πρωταγωνιστούν: Αναστάσης Κολοβός, Φανή Παρλή, Γιάννης Χριστοφάνης, Δέσποινα Κασσιώτη, Μάριος- Σέρτζιο Μπουσι, Νίκος Παππαδάκης, Γιώργος Λουρωτός

Θέατρο Λαμπέτη (Λεωφ. Αλεξάνδρας 106)

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κυριακή στις  11:30 & καθημερινές για σχολεία

Τηλ. Κρατήσεων: 210-4830330

Ειδικές τιμές για σχολεία (τηλ. 6937709958)

Το Τέλειο Έγκλημα

H Ομάδα naan πρωταρχικό στόχο είχε πάντα να ερευνά την αλληλοεπίδραση των τεχνών και αυτό αποτυπώνεται τόσο στις επιλογές των χώρων που κατά καιρούς έχει χρησιμοποιήσει για τα ανεβάσματα των παραστάσεων (π.χ. Λίμνη Βουλιαγμένης, χώροι μουσείων, αποθήκες κ.α.) όσο και στην επιλογή των έργων. Σε αυτό το πλαίσιο την ερχόμενη Τρίτη 18 Φεβρουαρίου μετά το τέλος της παράστασης «Το Τέλειο Έγκλημα» Dial M for Murder του Frederick Knott ο διακεκριμένος κριτικός κινηματογράφου Νίνος Μικελίδης, καλεσμένος της Ομάδα, μαζί με τους ηθοποιούς της παράστασης και τη σκηνοθέτη Φρόσω Λύτρα θα μιλήσουν με το κοινό για την αλληλοεπίδραση μεταξύ κινηματογράφου και θεάτρου.

Πόσο εύκολο είναι μια μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία να παρουσιαστεί στο θέατρο;

Ο σκηνοθέτης μιας παράστασης στο θέατρο έχει τα ίδια μέσα με το σκηνοθέτη του κινηματογράφου;

Το Τέλειο Έγκλημα αν και εξαρχής ήταν ένα θεατρικό έργο αποτέλεσε την βάση για το σενάριο της ταινίας του Alfred Hitchcock, Dial M for Murder, η οποία, γυρίστηκε το 1954 με πρωταγωνιστές,τους Grace Kelly, Ray Milland και Robert Cummings.

Το 2008 μπήκε στη λίστα με τις 10 καλύτερες ταινίες μυστηρίου όλων των εποχών.

Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία ψυχολογικά θρίλερ που έχουν γραφτεί. Με βασικό στοιχείο τις συνεχείς ανατροπές, η δράση συναρπάζει τον θεατή καθώς μέσα από αυτήν επιχειρείται να δοθεί απάντηση στο αιώνιο ερώτημα, εάν τελικά μπορεί να επιτευχθεί το τέλειο έγκλημα.

Με αφορμή ένα κλασσικό ερωτικό τρίγωνο, εξελίσσεται επί σκηνής  μια απρόβλεπτη παρτίδα θανάτου για επιδέξιους παίκτες, όπου ο κάθε ήρωας από την πλευρά του, προσπαθεί με τη δύναμη της σκέψης, είτε να ολοκληρώσει το τέλειο έγκλημα, είτε να το ξεσκεπάσει…

Η παράσταση σχεδιάστηκε με όλα τα κλασικά δομικά υλικά κατασκευής του film noir, αποθεώνοντας, το ανεπανάληπτο αμερικάνικο κλισέ της εποχής και τo ανεκτίμητο εγγλέζικο υποδόριο χιούμορ, στοχεύει στην ποιοτική ψυχαγωγία και φιλοδοξεί να ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη, αποδίδοντας ταυτόχρονα, φόρο τιμής στον συγγραφέα του έργου, Frederick Knott και στον δημιουργό της ταινίας Alfred Hitchcock.

Διανομή:

Λίνα Σακκά

Διαμαντής Καραναστάσης

Δημήτρης Γεωργαλάς

Δημήτρης Δεγαΐτης

Νίκος Ιωαννίδης

Χορεύει η Αναστασία Κελέση

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Frederick Knott

Σκηνοθεσία: Φρόσω Λύτρα

Μετάφραση: Νίκος Χαρλαύτης

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ: Γιάννης Κακλέας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Θέατρο Κιβωτός

Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 34 27 426

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος:15€

Φοιτητικό-Ανέργων 12€