Το βασικό σενάριο για φθηνότερο ρεύμα σε σύσκεψη στο Μαξίμου το απόγευμα

Το βασικό σενάριο για φθηνότερο ρεύμα σε σύσκεψη στο Μαξίμου το απόγευμα

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τη δημοσιοποίηση των μέτρων από το Μέγαρο Μαξίμου για το ντόμινο αυξήσεων στην ενέργεια. Με φόντο τη σύνοδο υπουργών ενέργειας που έγινε στις Βρυξέλλες η ελληνική κυβέρνηση θα αναλύσει τα όσα ειπώθηκαν σε σύσκεψη το απόγευμα, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών και του υπουργού Ενέργειας Κώστα Σκρέκα. 

Μετά την επιστροφή του από την Αλεξανδρούπολη, ο πρωθυπουργός θα επεξεργαστεί με τους συνεργάτες του στο Μαξίμου το ελληνικό σχέδιο με το Μέγαρο Μαξίμου να ξεκαθαρίζει ότι μέσα στις επόμενες μέρες το ζήτημα θα τελειώσει.  

Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι  αποφάσεις των Ευρωπαίων δεν αναμένονται πριν από το τέλος Μαΐου, συνεπώς η κυβέρνηση αναμένεται να παρέμβει άμεσα ώστε τα όποια μέτρα να τεθούν σε ισχύ από τον Ιούνιο. 

Ο μηχανισμός που έχει συζητηθεί είναι γνωστός και προβλέπει την παρέμβαση στη χονδρική τιμή και επιδότηση στους παραγωγούς για τη διαφορά έναντι της τιμής αγοράς. 

Οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν εκτός απροόπτου την επόμενη εβδομάδα μια και το χρονοδιάγραμμα είναι σαφές. Την Παρασκευή το απόγευμα αρχίζει το 14ο συνέδριο της ΝΔ, ενώ το βράδυ της Κυριακής ο πρωθυπουργός αναχωρεί για το Άμπου Νταμπι.

Με την επιστροφή του, όμως φαίνεται ότι το ζήτημα των ανακοινώσεων θα μπει σε πρώτη προτεραιότητα μια και θα πρέπει να ολοκληρωθεί πριν  από το ραντεβού του στις ΗΠΑ  στις 16 Μαΐου.