To Αζερμπαϊτζάν εξέφρασε ευγνωμοσύνη στην Τουρκία για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ

To Αζερμπαϊτζάν εξέφρασε ευγνωμοσύνη στην Τουρκία για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ

To Αζερμπαϊτζάν έδειξε ότι είναι μια ισχυρή χώρα απαντώντας στο θερμό επεισόδιο με την Αρμενία για την περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της χώρας, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο κύριος στόχος του Αζερμπαϊτζάν ήταν να επιλύσει τη διαφορά με διπλωματικές ενέργειες, όπως μετέδωσε η hurriyet. 

«Οι Αρμένιοι επιτέθηκαν στο Αζερμπαϊτζάν και ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν μαζί με το λαό έχει απάντησαν (σε αυτές τις επιθέσεις) με τον τρόπο που τους άξιζε», είπε ο Natiq Aliyev στη Hurriyet Daily News, χθες Πέμπτη 6 Απριλίου. 

«Πρόκειται για μια ενέργεια που έδειξε ότι το Αζερμπαϊτζάν είναι μια ισχυρή χώρα», πρόσθεσε. 

Ο υπουργός επισήμανε επίσης ότι «η εκεχειρία θα τηρηθεί εφόσον η Αρμενία παραμένει στις θέσεις της και συμμετάσχει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο. Ο στόχος μας είναι τα εδάφη που κατέχονται να μας επιστραφούν». 

Τέλος, ο κ. Aliyev δήλωσε ότι είναι εξαιρετικά ευγνώμων στην Τουρκία, «η οποία μας υποστήριξε στη σύγκρουση με την Αρμενία».

Ο υπουργός Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν εξέφρασε και τις προσωπικές τους ευχαριστίες προς το τουρκικό έθνος, τον πρόεδρο της χώρας T. Erdogan καθώς και τον πρωθυπουργό A. Davutoglu.