Το αγγλικό ποδόσφαιρο προσπαθεί να βάλει τέλος στις ρατσιστικές επιθέσεις

Το αγγλικό ποδόσφαιρο προσπαθεί να βάλει τέλος στις ρατσιστικές επιθέσεις

Ο Μάρκους Ράσφορντ, φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έγινε ο τελευταίος ποδοσφαιριστής της Premier League που δέχθηκε ρατσιστική επίθεση μέσω των social media. Το φαινόμενο είναι ολοένα και πιο συχνό το τελευταίο διάστημα. Αλλοι δύο συμπαίκτες του Ράσφορντ, ο Αντονί Μαρσιάλ και ο Αξελ Τουανζέμπε, δέχθηκαν πρόσφατα επιθέσεις, ενώ είχαν προηγηθεί ανάλογα περιστατικά με τον Ρομέιν Σόγιερ της Γουέστ Μπρομ και τον Ρις Τζέιμς της Τσέλσι.

Οι αστυνομικές αρχές του Μάντσεστερ ανακοίνωσαν πως ερευνούν τις υποθέσεις. Οσον αφορά σ' αυτή του Σόγιερ, συνελήφθη από την αστυνομία των Δυτικών Μίντλανς ένας 49χρονος άνδρας. Τον περασμένο Ιούλιο, η αστυνομία είχε εντοπίσει πως ένας 12χρονος έστελνε ρατσιστικά μηνύματα στον άσο της Κρίσταλ Πάλας, Βιλφρίντ Ζαχά.

Οι ποδοσφαιριστές ζήτησαν την στήριξη των αρχών στην προσπάθειά τους να σταματήσουν οι επιθέσεις. Η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως: «είμαστε ενωμένοι μαζί με όλη την οικογένεια του ποδοσφαίρου στην καταγγελία των ρατσιστικών επιθέσεων. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί με τους υπόλοιπους φορείς του αθλήματος, την κυβέρνηση αλλά και τις πλατφόρμες των social media ώστε να αφαιρέσουμε αυτά και όλα τα στοιχεία διακρίσεων από το ποδόσφαιρο».

Η κυβέρνηση, πριν μια εβδομάδα, άκουσε τις απόψεις νυν και πρώην ποδοσφαιριστών επί του θέματος, παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού, Ολιβερ Ντάουντεν. Η προσπάθεια να εξαλειφθούν ο ρατσισμός και οι διακρίσεις από το ποδόσφαιρο είναι ψηλά στην ατζέντα του στο πλαίσιο των συζητήσεων που γίνονται για το μέλλον του αγγλικού ποδοσφαίρου.