Την παραμονή της Βρετανίας στην ενιαία αγορά μετά το Brexit, ζητά η πρωθυπουργός της Σκοτίας

Την παραμονή της Βρετανίας στην ενιαία αγορά μετά το Brexit, ζητά η πρωθυπουργός της Σκοτίας

Η πρωθυπουργός της Σκοτίας Nicola Sturgeon δήλωσε ότι η χθεσινή αποτυχία της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Τheresa May να εξασφαλίσει μια συμφωνία για το Brexit θα μπορούσε να σηματοδοτεί τη στιγμή κατά την οποία όσοι είναι αντίθετοι στην έξοδο από την ΕΕ μπορούν να πιέσουν προκειμένου να παραμείνει η Βρετανία στην ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση.

Η May δεν κατάφερε να πετύχει μια συμφωνία χθες στις Βρυξέλλες προκειμένου να εκκινήσουν οι συνομιλίες ελεύθερου εμπορίου για την εποχή μετά το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού η προκαταρκτική συμφωνία με το Δουβλίνο προκειμένου να συνεχίσουν να ισχύουν οι ευρωπαϊκοί κανόνες στη Βόρεια Ιρλανδία εξόργισε τους συμμάχους της στο Μπέλφαστ.

«Αυτή θα μπορούσε να είναι η στιγμή για την αντιπολίτευση και για τους Τόρις που είναι υπέρ ενός ήπιου Brexit/της παραμονής να πιέσουν για μια διαφορετική, λιγότερο επιζήμια προσέγγιση – να παραμείνει το Ηνωμένο Βασίλειο στην ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση», ανέφερε η Sturgeon σε ανάρτησή της στο Twitter. «Αλλά χρειάζονται και οι Εργατικοί για να επιτευχθεί αυτό. Τι λες γι' αυτό @jeremycorbyn;»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ