Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Σι Τζιπίνγκ για την πανδημία κορονοϊού

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Σι Τζιπίνγκ για την πανδημία κορονοϊού

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν σήμερα ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζιπίνγκ και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκε εκτενώς η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία του κορονοϊού, ενώ συμφωνήθηκε η περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της ιατρικής.

Η είδηση για την συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών μεταδόθηκε αρχικά από την κρατική τηλεόραση της Κίνας, ενώ εν συνεχεία, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS το Κρεμλίνο εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι ο πρόεδρος Πούτιν χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα θετικές τις επιτυχίες της ηγεσίας και του λαού της Κίνας στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

«Συζητήθηκε αναλυτικά η κατάσταση που διαμορφώνεται γύρω από την πανδημία του κορονοϊού, δεδομένου ότι η Ρωσία και η Κίνα από την αρχή είχαν στενή συνεργασία στην καταπολέμηση της λοίμωξης» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου. Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «από ρωσικής πλευράς αξιολογήθηκαν ως ιδιαίτερα θετικά τα επιτεύγματα της ηγεσίας της Κίνας και του κινεζικού λαού στην αντιμετώπιση της επέκτασης της ασθένειας».

Καταληκτικά στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Σι Τζιπίνγκ τάχθηκαν υπέρ του να συνεχισθεί περαιτέρω η αμοιβαία βοήθεια και η εμβάθυνση ης συνεργασίας στον τομέα της ιατρικής και της παρασκευής φαρμακευτικών σκευασμάτων».