Τηλεφωνική επικοινωνία Χ. Ακάρ - Σ. Σοϊγκού για αποκλιμάκωση στην Ιντλίμπ

Τηλεφωνική επικοινωνία Χ. Ακάρ - Σ. Σοϊγκού για αποκλιμάκωση στην Ιντλίμπ

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν σήμερα οι υπουργοί Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Τουρκίας, Σεργκέι Σοϊγκού και Χουλουσί Ακάρ αντίστοιχα, κατά την οποία συζήτησαν τα μέτρα σταθεροποίησης της κατάστασης στην συριακή επαρχία της Ιντλίμπ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείο Άμυνας.

«Συζητήθηκαν ζητήματα, που σχετίζονται με την εφαρμογή του πρόσθετου πρωτοκόλλου στο μνημόνιο για την σταθεροποίηση της κατάστασης στην ζώνη αποκλιμάκωσης στο Ιντλίμπ (που αποφασίσθηκε στην Μόσχα στις 5 Μαρτίου του 2020)», τονίζεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων TASS, στην του ρωσικού υπουργείου Άμυνας επισημαίνεται πως η τηλεφωνική συνομιλία έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας της τουρκικής πλευράς.

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια των συνομιλιών τους στην Μόσχα, στις 5 Μαρτίου, συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός στην Ιντλίμπ και σε μια σειρά άλλων μέτρων, τα οποία αποσκοπούν στην διευθέτηση της κατάστασης στην συγκεκριμένη επαρχία.