Τι αναφέρει η Άγκυρα για την επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν

Τι αναφέρει η Άγκυρα για την επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν

«Ερντογάν και Μητσοτάκης συμφώνησαν σε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας», αναφέρει η Άγκυρα, σχολιάζοντας την επικοινωνία του είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο πρόεδρο την Παρασκευή. 

Σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Επικοινωνιών της Τουρκίας σημειώνει πως «ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησαν τηλεφωνικά διάφορα θέματα. Ο Ερντογάν και ο Μητσοτάκης συζήτησαν τη συνεργασία σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ασφάλεια, η οικονομία και οι διμερείς σχέσεις».

Αναφέρεται ακόμη πως «οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη συνεργασία κατά της νέας πανδημίας του κορονοϊού και συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας για περαιτέρω συνομιλίες».

Σημειώνεται ότι ήταν η πρώτη επικοινωνία ανάμεσα στους δύο ηγέτες μετά από πολλούς μήνες. Σημειώνεται πως κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα υπογραμμίζουν ότι αποτελούσε πάγια θέση του πρωθυπουργού ότι θα πρέπει να υπάρχει άμεση επικοινωνία με την Άγκυρα χωρίς αυτό να σημαίνει εκπτώσεις στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας μας.