Λ. Αυγενάκης: Θετικός στην παρουσία 20% των φιλάθλων στα γήπεδα

Θετικός στην παρουσία 20% των φιλάθλων στα γήπεδα

«Είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση» την οποία βλέπει θετικά, σχολίασε ο Λ. Αυγενάκης για το ενδεχόμενο παρουσίας 20% του προβλεπόμενου αριθμού φιλάθλων στα γήπεδα, όπως ακριβώς θα ισχύει σε παραστάσεις και θεάματα, τονίζοντας ωστόσο πως «αυτό μπορούμε να το συζητήσουμε από τη επόμενη σεζόν, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να έχουμε πισωγυρίσματα».

Μιλώντας στον Θέμα 104,6, ο υφυπουργός Αθλητισμού επιβεβαίωσε την απόφαση της διοργανώτριας αρχής που εισηγείται  για τις 6-7 Ιουνίου την επανέναρξη της Super League, ωστόσο, όπως τόνισε «τον πρώτο λόγο έχουν τα στελέχη της υγειονομικής επιτροπής του Υφυπουργείου Αθλητισμού και οι εμπειρογνώμονες του Υπουργείου Υγείας».

«Όλα φαίνεται ότι εξελίσσονται κατά γράμμα» σχολίασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, εστιάζοντας και στα ειδικά πρωτόκολλα που έχουν εκπονηθεί ανά άθλημα.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο υιοθέτησης του γερμανικού πρωτοκόλλου για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ο κ. Αυγενάκης σημείωσε πως «δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε αυτό το σημείο» τόνισε ο κ. Αυγενάκης. Ο ίδιος παραδέχτηκε πως «καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε άλλα κράτη, όπως στη Γερμανία, τα ενσωματώνουμε στο δικό μας πρόγραμμα. Δεν υπάρχει το τέλειο, το ιδανικό και εκείνοι παλεύουν απέναντι στον αόρατο εχθρό και εμείς το ίδιο κάνουμε».

Απαντώντας τέλος για τις αντιδράσεις όσον αφορά τη μετάθεση της ημερομηνίας εκλογών της ΕΠΟ, ο υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε πως «προκαλούν σε κάποιους αντιδράσεις, ναι το βλέπω, αλλά μας ενδιαφέρει να είμαστε απόλυτα εναρμονισμένοι με τους κανόνες που οι UEFA και FIFA έχουν θέσει».

«Λόγω του κορονοϊού δεν ήταν έτοιμες οι UEFA και FIFA να καταθέσουν τον οδικό χάρτη για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα η απόφαση κεντρικά, κυβερνητικά είναι οι εκλογές των ομοσπονδιών, ολυμπιακών και μη, να γίνουν το φθινόπωρο», τόνισε.