Θετικές οι δεσμεύσεις Κυρ. Μητσοτάκη για νέο ΒΟΑΚ και αεροδρόμιο
Περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης

Θετικές οι δεσμεύσεις Κυρ. Μητσοτάκη για νέο ΒΟΑΚ και αεροδρόμιο

Τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τον ΒΟΑΚ και το διεθνές αεροδρόμιο Καστελίου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κρήτη στις 08/02/2020, χαιρετίζει το περιφερειακό επιμελητηριακό συμβούλιο (Π.Ε.Σ.) Κρήτης.

Όπως επισημαίνει το προεδρείο, η ικανοποίηση αφορά στο νέο Βόρειο Οδικό 'Αξονα Κρήτης, ότι δηλαδή ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί το 2021 ενώ σε βάθος έξι έως εννέα μηνών θα κατατεθούν οι τελευταίες μελέτες που εκκρεμούν από τα υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών και Περιβάλλοντος - και ότι η Κρήτη θα αποκτήσει επιτέλους τον οδικό άξονα που της αξίζει.

Επίσης, τα μέλη του Π.Ε.Σ. Κρήτης, θεωρούν εξαιρετικά σημαντική την αναφορά του πρωθυπουργού στην ανάγκη συντήρησης του υφιστάμενου ΒΟΑΚ, καθώς και τη διαβεβαίωσή του για άμεση δρομολόγηση, τόσο των έργων αποκατάστασης (κατολισθήσεις - καταπτώσεις), όσο και των έργων οδικής ασφάλειας.

Σχετικά με τη λειτουργία του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου, τα μέλη του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου, εκφράζουν την ικανοποίηση τους για το ότι σε πέντε χρόνια από τώρα θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους νέους του επισκέπτες, όπως επίσης ότι το υφιστάμενο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» θα απελευθερωθεί προς αξιοποίηση.

Όσον αφορά δε, το υφιστάμενο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης", θεωρεί απολύτως αναγκαίο «να αρχίσει άμεσα η διαβούλευση με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας για την εξεύρεση του βέλτιστου τρόπου αξιοποίησής του, ώστε να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα των, επί δεκαπενταετία, καθυστερήσεων αξιοποίησης του πρώην διεθνούς αεροδρομίου του Ελληνικού».