Θεσσαλονίκη: Τεράστια ουρά για το εμβόλιο που έβγαλε «προσφορά» η 4η ΥΠΕ

Θεσσαλονίκη: Τεράστια ουρά για το εμβόλιο που έβγαλε «προσφορά» η 4η ΥΠΕ

Μια τεράστια ουρά σχημάτισαν εκατοντάδες Θεσσαλονικείς, όχι για να αγοράσουν κάποιο ρούχο ή μια ηλεκτρική συσκευή, αλλά για να κάνουν, χωρίς ραντεβού, εμβόλιο κατά της Covid- προσφορά της 4ης ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, για τη Black Friday. Ενώ μπροστά στα εμπορικά καταστήματα δεν υπήρχαν καθόλου ή υπήρχαν μόνο μικρές ουρές, ο αριθμός των ενήλικων πολιτών, μεταξύ των οποίων και έγκυες, που πήγαν στην Πλατεία Αριστοτέλους για να κάνουν πρώτη ή αναμνηστική δόση του εμβολίου στις Κινητές Μονάδες της 4ης ΥΠΕ, σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο της μιας ώρας ξεπέρασε τους 300.

Οι δύο Κινητές Μονάδες ξεκίνησαν τους εμβολιασμούς στις 11 το πρωί και θα συνεχίσουν έως τις 7 το απόγευμα, ενώ το εμβόλιο που χρησιμοποιείται είναι της Pfizer. Πολλοί ήταν οι πολίτες που πήγαν να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ υπήρχαν και άνθρωποι που προσήλθαν να κάνουν την αναμνηστική δόση για να αποφύγουν την πολυήμερη αναμονή για ένα ραντεβού. Οι μόνοι που έφυγαν «παραπονεμένοι» ήταν αυτοί που ήδη είχαν κλείσει ραντεβού για την τρίτη δόση και δεν το είχαν ακυρώσει κι αυτοί που είχαν εμβολιαστεί πριν από διάστημα μικρότερο των έξι μηνών.

 «Η ανταπόκριση των πολιτών ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Υπάρχει επαρκής αριθμός εμβολίων και θα φτάσουν για όλους», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης.

 Αναφερόμενος στη διαδικασία, ο κ. Τσαλικάκης εξήγησε ότι οι πολίτες προσέρχονται χωρίς ραντεβού και παίρνουν ένα «χαρτάκι» για να ξέρουν τη σειρά τους και να μην ταλαιπωρούνται. «Έχουμε μοιράσει περισσότερα από 300 "χαρτάκια" και είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς, είναι μία ώρα που άρχισαν οι εμβολιασμοί. Οι πολίτες, όμως, είχαν έρθει από τις 9 το πρωί για να κάνουν πρώτη ή τρίτη δόση κι αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Κυρίως είναι ενήλικες, μέχρι στιγμής δεν είδαμε παιδάκια. Στις δύο Κινητές Μονάδες έχουμε κατεβάσει εννέα εμβολιαστικές γραμμές, δηλαδή οι πολίτες εξυπηρετούνται σε εννέα σημεία από τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές μας, τους ανθρώπους από τα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλονίκης. Οι γιατροί δεν είναι εδώ μόνο για τον εμβολιασμό, αλλά δίνουν πληροφορίες και απαντούν σε ερωτήσεις πολιτών για οτιδήποτε τους απασχολεί σχετικά με τον εμβόλιο», πρόσθεσε ο κ. Τσαλικάκης.

«Οι πολίτες που έρχονται είναι ενημερωμένοι, έχουν πάρει απόφαση ότι θέλουν να κάνουν εμβόλιο και είναι ευχαριστημένοι από αυτό που γίνεται εδώ και την όλη διαδικασία. Η εικόνα που έχουμε, μέχρι στιγμής, είναι ότι περισσότεροι έρχονται για να κάνουν την πρώτη δόση κι αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα», ανέφερε ο Γεώργιος Μπούτος, ένας από τους γιατρούς των εμβολιαστικών γραμμών.

«Ήρθα να κάνω την τρίτη δόση. Επέλεξα να έρθω εδώ γιατί η πλατφόρμα είχε μεγάλη αναμονή για ραντεβού. Προτίμησα να περιμένω μισή ώρα στην ουρά και να τελειώσω», ανέφερε ο Θανάσης Γκιουλετζής, που προσήλθε για εμβολιασμό.