Θέμα παρενόχλησης από την ελληνική πλευρά εγείρουν οι Τούρκοι

Θέμα παρενόχλησης από την ελληνική πλευρά εγείρουν οι Τούρκοι

Δια του πρακτορείου «Anadolu» η τουρκική πλευρά εγείρει θέμα παρενόχλησης από την ελληνική πλευρά μια τουρκικής κορβέτας που συμμετείχε στην άσκηση «Θαλασσόλυκος». Το πρακτορείο μάλιστα δημοσιεύει και βίντεο που όπως υποστηρίζει προέρχεται από τις κάμερες του τουρκικού πλοίου.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, η κορβέτα έπλεε στο νότιο Αιγαίο, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται η επακριβής θέση. καθώς και η ακριβής ημερομηνία που φέρεται να σημειώθηκε το περιστατικό. Η ελληνική πυραυλάκατος προσέγγισε στα 200 μέτρα αριστερά την τουρκική κορβέτα, όπως αναφέρει το «Anadolu», ενώ προσθέτει ότι το ελληνικό πολεμικό πλοίο αναγκάστηκε τελικά να απομακρυνθεί από την περιοχή μετά τις προειδοποιήσεις από το τουρκικό πλοίο ότι θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Η κορβέτα Μπουργκάζαντά συμμετέχει στη ναυτική άσκηση Θαλασσόλυκος 2019 που διεξάγει η Άγκυρα από τις 13 Μαΐου. Τουρκικές πηγές ασφαλείας σημείωναν στο Anadolu ότι «η Τουρκία προχωρά κανονικά με την άσκηση Θαλασσόλυκος, που διεξάγεται παράλληλα σε Μεσόγειο, Αιγαίο και Μαύρη Θάλασσα.