Θ. Δημόπουλος: Δεν υπάρχει μαγική λύση - Κρίσιμες οι επόμενες μέρες

Θ. Δημόπουλος: Δεν υπάρχει μαγική λύση - Κρίσιμες οι επόμενες μέρες

Για «αγώνα δρόμου» κατά της πανδημίας, με τα εμβόλια και τις μεταλλάξεις να βρίσκονται στο προσκήνιο έκανε λόγο ο πρύτανης ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος μιλώντας στο Mega.

«Δεν υπάρχει κάποια λύση μαγική», ανέφερε ο κ. Δημόπουλος εξηγώντας ότι σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα και τις μελέτες που έχουν δημοσιευθεί, τα εγκεκριμένα εμβόλια αυτήν την στιγμή στην Ευρώπη προφυλάσσουν από τις μεταλλάξεις και μάλιστα δημιουργούν αντισώματα «υψηλότερων τίτλων» από αυτά που δημιουργεί ο οργανισμός μετά από φυσική νόσηση.

«Είναι κάτι που θα αποφασιστεί από την αρμόδια επιτροπή αφού συνυπολογιστούν πολλοί παράγοντες», ανέφερε ο κ. Δημόπουλος σχετικά με το ενδεχόμενο να παρθούν σκληρότερα μέτρα και ένα πιο αυστηρό lockdown.

Όπως επισήμανε ο κ. Δημόπουλος, αντίδοτο στην καραντίνα αποτελούν οι εμβολιασμοί, η αύξηση των διαγνωστικών τεστ και φυσικά η τήρηση των μέτρων προστασίας όπως οι αποστάσεις και η χρήση μασκών.

«Είναι σημαντικό να υπάρχει ευαισθητοποίηση του κόσμου».

Σχετικά με τα σχολεία, στόχος όλων είναι να παραμείνουν ανοιχτά, αφού η συμβολή τους στην αύξηση των κρουσμάτων είναι μικρή. «Η προσπάθεια όλων είναι τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά, με την έννοια ότι η συμβολή τους στις διακυμάνσεις της πανδημίας δεν είναι σημαντική», ανέφερε.