ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2024η
Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021

ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

Θ. Βασιλακόπουλος: Να απελευθερωθεί το λιανεμπόριο τις καθημερινές

Θ. Βασιλακόπουλος: Να απελευθερωθεί το λιανεμπόριο τις καθημερινές

Υπέρ της απελευθέρωσης του λιανεμπορίου τις καθημερινές και τη διατήρηση των αυστηρών περιορισμών το Σάββατο έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής.

Όπως τόνισε, το πρώτο lockdown ήταν επιτυχημένο γιατί ο κόσμος συμμετείχε, ενώ επεσήμανε πως το τελευταίο διάστημα αυξήθηκε η μεταδοτικότητα του κορονοϊού από τις επισκέψεις σε σπίτια συγγενών.

Για το αν επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό για το Πάσχα, ο κ. Βασιλακόπουλος εκτίμησε πως αν μείνουν οι Αθηναίοι εδώ, θα δούμε γλέντια με περισσότερα άτομα σε σύγκριση με την περιφέρεια.

Σημειώνεται ότι σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή λοιμωξιολόγων, ώστε να αποφασιστούν οι εισηγήσεις για τις επόμενες κινήσεις σχετικά με την άρση των περιορισμών σε διάφορους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας. 

Μιλώντας αργότερα στο ΣΚΑΙ ο καθηγητής πρότεινε το Πάσχα να γίνει σε εξωτερικούς χώρους στις αυλές μας στο χωριό αφού όπως επεσήμανε δεν πρόκειται να τηρηθεί το lockdown και είναι προτιμότερο από τις συγκεντρώσεις στα σπίτια.

Αναφορικά με τα σeslf test τόνισε πως πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να βρίσκουμε τους θετικούς και έκανε παράκληση να μην σταματήσουν οι πολίτες να προσέχουν καθώς έχει πιθανότητες να βγει αρνητικό.

Όσον αφορά το λιανεμπόριο ανέφερε πως είναι θετική η εικόνα μέχρι τώρα και ότι είναι καλύτερα να αφεθεί ελεύθερο και να καταργηθούν τα SMS τις καθημερινές. Ωστόσο υπογράμμισε πως το Σάββατο θα πρέπει να υπάρχει SMS και επιτήρηση και στα εμπορικά να μπαίνουν με σειρά.