Τερέζα Μέι κατά Μπόρις Τζόνσον για την ταξιδιωτική καραντίνα

Τερέζα Μέι κατά Μπόρις Τζόνσον για την ταξιδιωτική καραντίνα

H πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι άσκησε κριτική στον διάδοχο της Μπόρις Τζόνσον για τα σχέδια του της κυβέρνησης αναφορικά με την ταξιδιωτική καραντίνα.

H κυβέρνηση σύμφωνα με την πρώην πρωθυπουργό "Ορθά εστίασε στην ασφάλεια των πολιτών ωστόσο τώρα ρισκάρει με το να αποκλείσει την χώρα από τον υπόλοιπο κόσμο". Ωστόσο, η Μέι η οποία διατηρεί χαμηλό προφίλ μετά την παραίτηση της το περασμένο καλοκαίρι, άσκησε κριτική στο σχέδιο της Υπουργού Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών όσοι φτάνουν στη Βρετανία από το εξωτερικό.

Η υπουργός υπογράμμισε ότι υπάρχει ένας μικρός αριθμός εξαιρέσεων από το μέτρο της καραντίνας για τις αφίξεις από το εξωτερικό, ενώ για όλους τους υπόλοιπους θα ισχύσουν οι διαδικασίες που έχουν ήδη ανακοινωθεί, δηλαδή η δήλωση στοιχείων διαμονής κατά την απομόνωση όσων φτάνουν στη Βρετανία, στοιχεία επικοινωνίας, πληροφορίες σχετικά με διαγνωστικό τεστ για τον κορονοϊό κ.α. τα οποία θα συμπληρώνονται σε ειδική φόρμα πριν την άφιξη στη χώρα, ενώ στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο, που θα μπορεί να φτάσει τις 1.000 λίρες στην Αγγλία ή ακόμη και στη δίωξη.

Η Μέι ένωσε την φωνή της με αυτές άλλων βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος οι οποίοι εξέφρασαν επιφυλάξεις για τον χρόνο έναρξης της καραντίνας αλλά και για τις συνέπειες στην αεροπλοοία ή ζήτησαν να μην ισχύσει η οριζόντια εφαρμογή του μέτρου, αντίθετα να δημιουργηθούν αερογέφυρες με άλλες χώρες.