8ος χρόνος, ημέρα 2397η
Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022

Ταϊλάνδη: Σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος από την παραλλαγή Όμικρον

Ταϊλάνδη: Σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος από την παραλλαγή Όμικρον
Shutterstock

Η Ταϊλάνδη ανέφερε τον πρώτο θάνατο από την υψηλής μεταδοτικότητας παραλλαγή του κορονοϊού Όμικρον, ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος υγείας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για μια 86χρονη γυναίκα από τη νότια επαρχία Σονγκχλά. Η Ταϊλάνδη κατέγραψε το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής τον περασμένο μήνα και για τον λόγο αυτό επανέφερε την υποχρεωτική καραντίνα για τους ξένους επισκέπτες.

"Η γυναίκα ήταν κλινήρης και έπασχε από Αλτζχάιμερ", δήλωσε στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Ρουνγκρουένγκ Κιτπατί.

Ο ίδιος είπε ότι ήταν αναμενόμενο να υπάρξει θάνατος από την Όμικρον καθώς η χώρα έχει μέχρι στιγμής καταγράψει πάνω από 10.000 κρούσματα της παραλλαγής.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν θα χρειαστούν επιπρόσθετα περιοριστικά μέτρα.

Σημειώνεται ότι η Ταϊλάνδη ανέφερε σήμερα 8.077 νέα κρούσματα και 9 θανάτους με τους οποίους ο αριθμός των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας το 2020 ανήλθε σε 2,3 εκατομμύρια και εκείνος των θανάτων σε σχεδόν 22.000.

Υπογραμμίζεται ότι σχεδόν το 66% των περίπου 72 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις κατά του κορονοϊού και περί το 14,9% και με ενισχυτική δόση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ