8ος χρόνος, ημέρα 2391η
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022

Τα στρατόπεδα στο ΚΙΝΑΛ, τα «βέλη» στον Μάντζο και η κριτική στον Κατρίνη

Τα στρατόπεδα στο ΚΙΝΑΛ, τα «βέλη» στον Μάντζο και η κριτική στον Κατρίνη
Shutterstock

Όπως όλα τα «ωραία πράγματα» στη ζωή έτσι και στην πολιτική κάποτε τελειώνουν. Κάπως έτσι συμβαίνει και με το ΚΙΝΑΛ, σιγά - σιγά προσαρμόζεται στην πραγματική και σκληρή καθημερινότητα της πολιτικής, με την περίοδο χάριτος να εξαντλείται.

Η εκλογική διαδικασία και η ανάδειξη του Νίκου Ανδρουλάκη σε νέο πρόεδρο του κόμματος έφεραν μια πρόσκαιρη ευφορία, συσπείρωσαν ένα τμήμα των ψηφοφόρων του, όμως τα δύσκολα δεν είναι απλά μπροστά αλλά έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται ολοένα και περισσότερο στη Χαριλάου Τρικούπη, την ώρα που οι εθνικές κάλπες δείχνουν να απέχουν περίπου 14 μήνες.

Τα πρώτα «στρατόπεδα» στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ έχουν αρχίσει να δημιουργούνται κι όσο και αν η πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη διατηρεί τον έλεγχο του κομματικού μηχανισμού, δεν λείπουν τα παράπονα για περιθωριοποίηση στελεχών. Για παράδειγμα, πληροφορίες θέλουν να υπάρχει δυσφορία για το γεγονός ότι έχουν βγει «εκτός κάδρου» στελέχη που ανήκαν στον στενό κύκλο της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά και είτε συντάχθηκαν με τον Γιώργο Παπανδρέου είτε με άλλους υποψήφιους, «πληρώνοντας» ουσιαστικά αυτή τους την επιλογή.

Τα παράπονα φαίνονται ότι δίνουν και παίρνουν στο εσωτερικό του κόμματος ενώ δεν λείπει και η κριτική για τη στρατηγική που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα το ΚΙΝΑΛ. Η πλευρά του Ανδρέα Λοβέρδου, μάλιστα, φέρεται να είναι αυτή που αμφισβητεί πιο έντονα τον «δρόμο» που έχει χαράξει η νέα ηγεσία του κόμματος.

Τα περισσότερα «συντροφικά βέλη» το τελευταίο διάστημα συγκεντρώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος. Τα αρνητικά σχόλια έχουν «πυκνώσει» επικίνδυνα, με τους ασκούντες κριτική να του προσάπτουν πως δεν έχει την εμπειρία και το «τσαγανό» για να υπερασπιστεί τις θέσεις του ΚΙΝΑΛ. Σύμφωνα με όλους όσοι έχουν εκφράσει την αντίθεση τους προς το πρόσωπό του, ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ παραχωρεί συνήθως χλιαρές συνεντεύξεις που στερούνται στίγματος, κάτι που αντανακλά ευθέως στο νέο προφίλ που επιθυμεί να χτίσει ο κ. Ανδρουλάκης.

Την ίδια ώρα έντονη κριτική ασκείται και στον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ Μιχάλη Κατρίνη. Ο κ. Κατρίνης έχει μπει στο «στόχαστρο» κυρίως για την παρουσία του στη Βουλή ενώ υπάρχουν «φωνές», προερχόμενες από… «κακές γλώσσες», που υποστηρίζουν ότι κάθε του εμφάνιση έχει στόχο να «ανεβάσει» και να βελτιώσει το προσωπικό του προφίλ και όχι να «περάσει» στον κόσμο τις θέσεις του ΚΙΝΑΛ για την πολιτική επικαιρότητα και την κοινωνία.